Eklēri ar pistāciju krēmu un šokolādi

Šie brīnišķīgie eklēri ir pildīti ar gardu pistāciju krēmu un pārklāti ar gludu šokolādes panna kotas krēmu. Cep un izbaudi!

8 gabali

PT1H

apmēram 1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes panna kotai
20 g tumšās šokolādes
20 g piena šokolādes
150 ml putukrējuma
20 g Dansukker želejas cukura Multi

Eklēriem
65 g piena
65 g ūdens
65 g sviesta
15 g Dansukker baltā cukura
3 g sāls
60 g kviešu miltu
2 olas

Pistāciju krēmam
75 g maskarpones siera
100 ml saldā krējuma
15 g Dansukker pūdercukura
25 g pistāciju pastas

Dekoram
Sasmalcinātas pistācijas

Instrukcijas

Šokolādes pannakotu pagatavo dienu iepriekš. Sasmalcina tumšo un piena šokolādi. Uzkarsē krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no uguns. Pievieno šokolādi un maisot izšķīdina. Pievieno želejas cukuru un uzvāra līdz vārīšanas temperatūrai. Pannakotu pārlej tīrā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti ledusskapī.

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Nelielā katliņā lej pienu, ūdeni, sviestu, cukuru un sāli un uzvāra, līdz viss sviests ir izkusis. Pievieno miltus un samaisa, lai izveidotu mīklu. Turpinot kulšanu, karsē, līdz mīkla vijīga. Noliek malā, cieši nosedz ar pārtikas plēvi un atstāj, lai nedaudz atdziest.

Olas sakuļ un pamazām lej mīklā, līdz iegūst gludu un spīdīgu mīklu.

Mīklu liek maisiņā ar zvaigžņotu uzgali. Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež 8 eklērus, katru aptuveni 10 cm garu un 2 cm biezu.

Cep cepeškrāsnī 30-33 minūtes. Ieteicams cepeškrāsni cepšanas laikā nevirināt! Ņem ārā, ļauj pilnībā atdzist. 

Kamēr eklēri dziest, pagatavo pistāciju krēmu.
Bļodā sakuļ maskarponi, krējumu un pūdercukuru. Uzmanīgi iemaisa pistāciju pastu. Krēmu liek dekorēšanas maisiņā ar nelielu sprauslu.

Šokolādes pannakotu saputo līdz gaisīgam krēmam un liek maisiņā ar ziedlapu uzgali vai nogriež maisa galu ziedlapiņas formā.

Katrā eklērā izveidojiet nelielu atveri un iespiež tajā pistāciju krēmu. Pāri eklēram veido viļņotu rakstu ar pannakotas krēmu un dekorē ar pistācijām. Var uzglabāt ledusskapī, taču vēlams pasniegt jau tajā pašā dienā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.