Sastāvdaļas
Šokolādes panna kotai
20 g tumšās šokolādes
20 g piena šokolādes
150 ml putukrējuma
20 g Dansukker želejas cukura Multi
Eklēriem
65 g piena
65 g ūdens
65 g sviesta
15 g Dansukker baltā cukura
3 g sāls
60 g kviešu miltu
2 olas
Pistāciju krēmam
75 g maskarpones siera
100 ml saldā krējuma
15 g Dansukker pūdercukura
25 g pistāciju pastas
Dekoram
Sasmalcinātas pistācijas
Instrukcijas
Šokolādes pannakotu pagatavo dienu iepriekš. Sasmalcina tumšo un piena šokolādi. Uzkarsē krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad noņem no uguns. Pievieno šokolādi un maisot izšķīdina. Pievieno želejas cukuru un uzvāra līdz vārīšanas temperatūrai. Pannakotu pārlej tīrā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti ledusskapī.
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Nelielā katliņā lej pienu, ūdeni, sviestu, cukuru un sāli un uzvāra, līdz viss sviests ir izkusis. Pievieno miltus un samaisa, lai izveidotu mīklu. Turpinot kulšanu, karsē, līdz mīkla vijīga. Noliek malā, cieši nosedz ar pārtikas plēvi un atstāj, lai nedaudz atdziest.
Olas sakuļ un pamazām lej mīklā, līdz iegūst gludu un spīdīgu mīklu.
Mīklu liek maisiņā ar zvaigžņotu uzgali. Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež 8 eklērus, katru aptuveni 10 cm garu un 2 cm biezu.
Cep cepeškrāsnī 30-33 minūtes. Ieteicams cepeškrāsni cepšanas laikā nevirināt! Ņem ārā, ļauj pilnībā atdzist.
Kamēr eklēri dziest, pagatavo pistāciju krēmu.
Bļodā sakuļ maskarponi, krējumu un pūdercukuru. Uzmanīgi iemaisa pistāciju pastu. Krēmu liek dekorēšanas maisiņā ar nelielu sprauslu.
Šokolādes pannakotu saputo līdz gaisīgam krēmam un liek maisiņā ar ziedlapu uzgali vai nogriež maisa galu ziedlapiņas formā.
Katrā eklērā izveidojiet nelielu atveri un iespiež tajā pistāciju krēmu. Pāri eklēram veido viļņotu rakstu ar pannakotas krēmu un dekorē ar pistācijām. Var uzglabāt ledusskapī, taču vēlams pasniegt jau tajā pašā dienā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.