Džitterbags ar zemeņu un rabarberu pildījumu

Džiterbags ir pazīstams kā trakulīga 20. gadsimta trīsdesmito gadu deja svinga ritmos. Tā sauc arī tradicionālus cepumus ar maigu bezē pildījumu. Tos vēl gardākus padara zemeņu un rabarberu piedeva. Gatavo un baudi!

Apmēram 20 gab.

apmēram 2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Zemeņu un rabarberu želeja
50 g zemeņu
50 g rabarberu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Mīkla
120 g kviešu miltu
30 g Dansukker pūdercukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums

Bezē
1 olas baltums
85 g Dansukker smalkā cukura

Instrukcijas

Zemenes un rabarberus notīra un nomazgā. Rabarberus nomizo. Visu sagriež sīkos gabaliņos, pārkaisa ar želejas cukuru un uzvāra 1 minūti. Ievārījumu sablenderē un novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

Miltus un pūdercukuru sajauc un ar dakšiņu iemaisa sakapātu sviestu, veidojot drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu un strauji sastrādā, izveidojot mīklas kukulīti. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī pusstundu, lai milti sabriestu.

Olas baltumu sakuļ, līdz veidojas putu galotnītes. Pakāpeniski pievieno cukuru. Bezē masai ir jābūt stingras konsistences.

Mīklu izveltnē 40x20 cm lielā taisnstūra formā, pārklāj ar zemeņu rabarberu kārtiņu un pāri tam pārklāj bezē kārtu. Sarullē ruletes formā un novieto saldētavā uz pusstundu, lai veltnis sastingtu.

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Ar asu nazi veltni sagriež 1-2 cm biezās sloksnēs un novieto tās uz cepampapīra pārklātas cepamplāts. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Padoms: Šajā receptē varat izmantot arī citu ievārījumu vai marmelādi!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.