Sastāvdaļas
Zemeņu un rabarberu želeja
50 g zemeņu
50 g rabarberu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Mīkla
120 g kviešu miltu
30 g Dansukker pūdercukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums
Bezē
1 olas baltums
85 g Dansukker smalkā cukura
Instrukcijas
Zemenes un rabarberus notīra un nomazgā. Rabarberus nomizo. Visu sagriež sīkos gabaliņos, pārkaisa ar želejas cukuru un uzvāra 1 minūti. Ievārījumu sablenderē un novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.
Miltus un pūdercukuru sajauc un ar dakšiņu iemaisa sakapātu sviestu, veidojot drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu un strauji sastrādā, izveidojot mīklas kukulīti. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī pusstundu, lai milti sabriestu.
Olas baltumu sakuļ, līdz veidojas putu galotnītes. Pakāpeniski pievieno cukuru. Bezē masai ir jābūt stingras konsistences.
Mīklu izveltnē 40x20 cm lielā taisnstūra formā, pārklāj ar zemeņu rabarberu kārtiņu un pāri tam pārklāj bezē kārtu. Sarullē ruletes formā un novieto saldētavā uz pusstundu, lai veltnis sastingtu.
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Ar asu nazi veltni sagriež 1-2 cm biezās sloksnēs un novieto tās uz cepampapīra pārklātas cepamplāts. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.
Padoms: Šajā receptē varat izmantot arī citu ievārījumu vai marmelādi!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.