Džitterbags ar zemeņu un rabarberu pildījumu

Džiterbags ir pazīstams kā trakulīga 20. gadsimta trīsdesmito gadu deja svinga ritmos. Tā sauc arī tradicionālus cepumus ar maigu bezē pildījumu. Tos vēl gardākus padara zemeņu un rabarberu piedeva. Gatavo un baudi!

Apmēram 20 gab.

PT1H

apmēram 2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Zemeņu un rabarberu želeja
50 g zemeņu
50 g rabarberu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Mīkla
120 g kviešu miltu
30 g Dansukker pūdercukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums

Bezē
1 olas baltums
85 g Dansukker smalkā cukura

Instrukcijas

Zemenes un rabarberus notīra un nomazgā. Rabarberus nomizo. Visu sagriež sīkos gabaliņos, pārkaisa ar želejas cukuru un uzvāra 1 minūti. Ievārījumu sablenderē un novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

Miltus un pūdercukuru sajauc un ar dakšiņu iemaisa sakapātu sviestu, veidojot drumstalas. Pievieno olas dzeltenumu un strauji sastrādā, izveidojot mīklas kukulīti. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī pusstundu, lai milti sabriestu.

Olas baltumu sakuļ, līdz veidojas putu galotnītes. Pakāpeniski pievieno cukuru. Bezē masai ir jābūt stingras konsistences.

Mīklu izveltnē 40x20 cm lielā taisnstūra formā, pārklāj ar zemeņu rabarberu kārtiņu un pāri tam pārklāj bezē kārtu. Sarullē ruletes formā un novieto saldētavā uz pusstundu, lai veltnis sastingtu.

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C. Ar asu nazi veltni sagriež 1-2 cm biezās sloksnēs un novieto tās uz cepampapīra pārklātas cepamplāts. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Padoms: Šajā receptē varat izmantot arī citu ievārījumu vai marmelādi!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.