Dzēriens “Ziemas pasaka”

Brīnišķīgs ziemas dzēriens, kurā apvienots dzērveņu sulas “stiprums”, laima skābenums un nerafinētā cukurniedru cukura dūmakainais saldums. Papildus garšu piešķir kanēlis un svaigas brūklenes. Savukārt, džins šajā receptē ir tikai viens no variantiem – iesakām kokteili izbaudīt arī tīrā, bezalkoholiskā veidā, jo ar alkoholu atceries vienmēr ievērot mērenību.

1 porcija

PT10M

10 minūtes

Atzīme (36 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

80 ml dzērveņu sulas
30 ml svaigi spiesta laima sulas
40 ml džina (ja vēlas)
30 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
Ledus

Dekors
30 g Dansukker brūnais nerafinētais cukurs
3 g malta kanēļa
Saldētas brūklenes
Kanēļa standziņa

Instrukcijas

Niedru cukuru un kanēli samaisa bļodiņā. Glāzes augšmalu apmērcē laima sulā un tad iemērc cukura bļodiņā. Glāzi piepilda ar ledu.

Kokteiļu šeikerī iemēra dzērveņu sulu, laima sulu, sīrupu, kanēli un džinu. Pievieno arī ledus gabaliņus, šeikerī aizskrūvē un kārtīgi sakrata. 

Dzērienu caur sietiņu salej glāzēs un papildina ar saldētām brūklenēm un kanēļa standziņu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.