Dubaijas siera kūka

Dubaijas šokolādes deserts ir tavs favorīts? Te krēmīga siera kūka ar kraukšķīgu pistāciju kārtu. Farīna cukurs piešķirs tumši dūmakainu karameles krāsu un aromātu. Cep un cienā!

10–12 šķēles

PT1H30M
PT2H
Ziemassvētku kūkas

1,5 stundas + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
10 cepumi Digestive vai līdzīgi
60 g sviesta
3 g kakao pulvera

Siera kūkas pildījums
200 g tumšās šokolādes
100 g biezpiena vai grieķu jogurta
600 g krēmsiera
150 g Dansukker Farīna cukura
2 olas

Dubajas virskārta
150 g kataifi mīklas
70 g sviesta
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
250 g pistāciju krēma
1 šķipsniņa sāls

Dekorācija
100 g tumšās vai piena šokolādes

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C.

Cepumus sasmalcina virtuves kombainā. Sviestu izkausē un samaisa ar drupačām un kakao.

20 cm diametra veidni ar noņemamām malām izklāj ar cepampapīru. Cepumu masu iepresē veidnē un cep krāsns vidējā daļā 5 minūtes.

Pildījuma pagatavošanai šokolādi izkausē ūdens peldē un ļauj nedaudz atdzist.

Biezpienu sakuļ kopā ar krēmsieru, cukuru un olām. Pakāpeniski iemaisa izkausēto šokolādi.

Šķidro mīklu pārlej pāri pamatnei un cep krāsns vidējā daļā 40–50 minūtes. Pilnībā atdzesē.

Kataifi mīklu sagriež strēmelītēs. Sviestu izkausē pannā un mīklas strēmelītes tajā viegli apcep uz lēnas uguns, līdz tās zeltaini brūnas. Apceptas ieber bļodā, pārlej ar sīrupu, iemaisa pistāciju krēmu un sāli. Atdzesē.

Strēmelītes klāj pāri kūkas virskārtai. Izkausē šokolādi un pārlej arī to. Atdzesē, līdz šokolāde sastingusi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.