Sastāvdaļas
Dedzinātā krēma saldējums
500 ml saldā krējuma 35 %
140 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
8 olas dzeltenumi
450 ml pilnpiena
50 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Cepumu tako laiviņas
45 g mandeļu pārslu
45 g sviesta
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 ml saldā krējuma
45 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Karameļu mērcei
120 g sviesta
1.5 g sāls
175 ml saldā krējuma
1/2 vaniļas pāksts
175 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
25 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Ieteikumi pasniegšanai
Tako statīvs vai bļoda ar augstām malām, kurā izkārtot laiviņas.
Instrukcijas
Dedzinātā krēma saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
500 ml saldā krējuma lej karstumizturīgā traukā un karsē cepeškrāsnī apmēram stundu, līdz krējuma daudzums ir samazinājies uz pusi, Ik pēc 10 minūtēm krējumu apmaisa, lai karsējas vienmērīgi.
Cukuru ar olu dzeltenumiem viegli sakuļ.
Katliņā lej pienu, izkarsēto saldo krējumu un cukura sīrupu, uzvāra un tad tievā strūkliņā lej olu-cukura masā, nepatraukti putojot, lai verdošais šķidrums olu dzeltenumus izkarsētu lēnām, nevis sarecinātu strauji. Masu lej atpakaļ katliņā un uzkarsē līdz 83 °C. Esiet uzmanīgi, jo temperatūra nedrīkst pārsniegt 85 °C.
Tad saldējuma masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej saldējuma mašīnā un sastrādā vai arī saldētavā atdzesē apmēram 5 stundas, ik pa laikam apmaisot. Tad saldējumu liek plastikāta dekorēšanas tūtiņā un novieto saldētavā.
Mežģīņu tako laiviņas
Cepeškrāsni noregulē uz 170 °C.
Bļodā ber miltus un mandeļu pārslas.
Katliņā uzkarsē sviestu, cukuru, saldo krējumu un cukura sīrupu līdz 115 °C. Pievieno sausās sastāvdaļas un izmaisa visu vijīgā masā. Atdzesē ledusskapī apmēram stundu.
Mīklu sadala 10 vienāda izmēra bumbiņās. Izkārto tās uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cepoties bumbiņas izplūdīs, tāpēc starp tām jāatstāj pietiekami vietas.
Cep aptuveni 10-12 minūtes, līdz cepumi zeltaini.
Lai mežģīņu cepumus izveidotu tako formā, ierīkojiet, piemēram pāri izlietnei piemērotu garenas formas apaļu rullīti. Tas var būt kāds zupas kausiņa kāts vai tml. Ļaujiet mežģīņu cepumiem nedaudz atdzist un tad katru mežģīņu cepumu uzmanīgi ar lāpstiņu novieto uz rullīša, līdz tas atdzisis un sastindzis.
Karameļu mērce
Bļodiņā iesver sviestu un sāli un atliek malā.
Katliņā iesver saldo krējumu un vaniļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Lielākā katlā iesver balto kristālisko cukuru un cukura sīrupu. To uzkarsē līdz 185 °C un noņem no plīts. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, verdošajā šķidrumā lej uzkarsēto saldo krējumu un pavāra vēl 5 minūtes.
Karameles mērci lej traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē līdz 37 °C.
Nobeigumā mērcē iemaisa sviestu un sāli un novieto ledusskapī.
Tako salikšana
20 minūtes pirms salikšanas no saldētavas izņem plastikāta dekorēšanas tūtiņu ar saldējumu. Atsevišķā tūtiņā ielej arī karameļu mērci. Tako laiviņas izkārto uz statīva vai citā piemērotā traukā, ar atvērumu uz augšu. Vispirms laiviņas piepilda ar saldējumu, pēc tam ar karameļu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.