Sastāvdaļas
Dedzinātā krēma saldējums
500 ml saldā krējuma 35 %
140 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
8 olas dzeltenumi
450 ml pilnpiena
50 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Cepumu tako laiviņas
45 g mandeļu pārslu
45 g sviesta
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 ml saldā krējuma
45 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Karameļu mērcei
120 g sviesta
1.5 g sāls
175 ml saldā krējuma
1/2 vaniļas pāksts
175 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
25 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Ieteikumi pasniegšanai
Tako statīvs vai bļoda ar augstām malām, kurā izkārtot laiviņas.
Instrukcijas
Dedzinātā krēma saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
500 ml saldā krējuma lej karstumizturīgā traukā un karsē cepeškrāsnī apmēram stundu, līdz krējuma daudzums ir samazinājies uz pusi, Ik pēc 10 minūtēm krējumu apmaisa, lai karsējas vienmērīgi.
Cukuru ar olu dzeltenumiem viegli sakuļ.
Katliņā lej pienu, izkarsēto saldo krējumu un cukura sīrupu, uzvāra un tad tievā strūkliņā lej olu-cukura masā, nepatraukti putojot, lai verdošais šķidrums olu dzeltenumus izkarsētu lēnām, nevis sarecinātu strauji. Masu lej atpakaļ katliņā un uzkarsē līdz 83 °C. Esiet uzmanīgi, jo temperatūra nedrīkst pārsniegt 85 °C.
Tad saldējuma masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej saldējuma mašīnā un sastrādā vai arī saldētavā atdzesē apmēram 5 stundas, ik pa laikam apmaisot. Tad saldējumu liek plastikāta dekorēšanas tūtiņā un novieto saldētavā.
Mežģīņu tako laiviņas
Cepeškrāsni noregulē uz 170 °C.
Bļodā ber miltus un mandeļu pārslas.
Katliņā uzkarsē sviestu, cukuru, saldo krējumu un cukura sīrupu līdz 115 °C. Pievieno sausās sastāvdaļas un izmaisa visu vijīgā masā. Atdzesē ledusskapī apmēram stundu.
Mīklu sadala 10 vienāda izmēra bumbiņās. Izkārto tās uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cepoties bumbiņas izplūdīs, tāpēc starp tām jāatstāj pietiekami vietas.
Cep aptuveni 10-12 minūtes, līdz cepumi zeltaini.
Lai mežģīņu cepumus izveidotu tako formā, ierīkojiet, piemēram pāri izlietnei piemērotu garenas formas apaļu rullīti. Tas var būt kāds zupas kausiņa kāts vai tml. Ļaujiet mežģīņu cepumiem nedaudz atdzist un tad katru mežģīņu cepumu uzmanīgi ar lāpstiņu novieto uz rullīša, līdz tas atdzisis un sastindzis.
Karameļu mērce
Bļodiņā iesver sviestu un sāli un atliek malā. 
Katliņā iesver saldo krējumu un vaniļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Lielākā katlā iesver balto kristālisko cukuru un cukura sīrupu. To uzkarsē līdz 185 °C un noņem no plīts. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, verdošajā šķidrumā lej uzkarsēto saldo krējumu un pavāra vēl 5 minūtes.
Karameles mērci lej traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē līdz 37 °C.
Nobeigumā mērcē iemaisa sviestu un sāli un novieto ledusskapī.
Tako salikšana
20 minūtes pirms salikšanas no saldētavas izņem plastikāta dekorēšanas tūtiņu ar saldējumu. Atsevišķā tūtiņā ielej arī karameļu mērci. Tako laiviņas izkārto uz statīva vai citā piemērotā traukā, ar atvērumu uz augšu. Vispirms laiviņas piepilda ar saldējumu, pēc tam ar karameļu mērci. 
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.