Dedzināta krēma saldējums tako laiviņās

Apdedzināts krēmīgs saldējums plānā, kraukšķīgā cepumu tako laiviņā, pārliets ar karameļu mērci. Izsmalcināts deserts, ja vēlies pārsteigt un iepriecināt svētku viesus.

1 litrs

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Dedzinātā krēma saldējums
500 ml saldā krējuma 35 %
140 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
8 olas dzeltenumi
450 ml pilnpiena
50 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Cepumu tako laiviņas
45 g mandeļu pārslu
45 g sviesta
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 ml saldā krējuma
45 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Karameļu mērcei
120 g sviesta
1.5 g sāls
175 ml saldā krējuma
1/2 vaniļas pāksts
175 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
25 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Ieteikumi pasniegšanai
Tako statīvs vai bļoda ar augstām malām, kurā izkārtot laiviņas.

Instrukcijas

Dedzinātā krēma saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

500 ml saldā krējuma lej karstumizturīgā traukā un karsē cepeškrāsnī apmēram stundu, līdz krējuma daudzums ir samazinājies uz pusi, Ik pēc 10 minūtēm krējumu apmaisa, lai karsējas vienmērīgi.

Cukuru ar olu dzeltenumiem viegli sakuļ.

Katliņā lej pienu, izkarsēto saldo krējumu un cukura sīrupu, uzvāra un tad tievā strūkliņā lej olu-cukura masā, nepatraukti putojot, lai verdošais šķidrums olu dzeltenumus izkarsētu lēnām, nevis sarecinātu strauji. Masu lej atpakaļ katliņā un uzkarsē līdz  83 °C. Esiet uzmanīgi, jo temperatūra nedrīkst pārsniegt  85 °C.

Tad saldējuma masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej saldējuma mašīnā un sastrādā vai arī saldētavā atdzesē apmēram 5 stundas, ik pa laikam apmaisot. Tad saldējumu liek plastikāta dekorēšanas tūtiņā un novieto saldētavā. 

Mežģīņu tako laiviņas
Cepeškrāsni noregulē uz 170 °C.

Bļodā ber miltus un mandeļu pārslas. 

Katliņā uzkarsē sviestu, cukuru, saldo krējumu un cukura sīrupu līdz  115 °C. Pievieno sausās sastāvdaļas un izmaisa visu vijīgā masā. Atdzesē ledusskapī apmēram stundu.

Mīklu sadala 10 vienāda izmēra bumbiņās. Izkārto tās uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cepoties bumbiņas izplūdīs, tāpēc starp tām jāatstāj pietiekami vietas.

Cep aptuveni 10-12 minūtes, līdz cepumi zeltaini. 

Lai mežģīņu cepumus izveidotu tako formā, ierīkojiet, piemēram pāri izlietnei piemērotu garenas formas apaļu rullīti. Tas var būt kāds zupas kausiņa kāts vai tml. Ļaujiet mežģīņu cepumiem nedaudz atdzist un tad katru mežģīņu cepumu uzmanīgi ar lāpstiņu novieto uz rullīša, līdz tas atdzisis un sastindzis.

Karameļu mērce
Bļodiņā iesver sviestu un sāli un atliek malā. 

Katliņā iesver saldo krējumu un vaniļu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Lielākā katlā iesver balto kristālisko cukuru un cukura sīrupu. To uzkarsē līdz 185 °C un noņem no plīts. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, verdošajā šķidrumā lej uzkarsēto saldo krējumu un pavāra vēl 5 minūtes.  

Karameles mērci lej traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē līdz 37 °C. 

Nobeigumā mērcē iemaisa sviestu un sāli un novieto ledusskapī. 

Tako salikšana
20 minūtes pirms salikšanas no saldētavas izņem plastikāta dekorēšanas tūtiņu ar saldējumu. Atsevišķā tūtiņā ielej arī karameļu mērci. Tako laiviņas izkārto uz statīva vai citā piemērotā traukā, ar atvērumu uz augšu. Vispirms laiviņas piepilda ar saldējumu, pēc tam ar karameļu mērci. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.