Dārzeņu ragū un karamelizēts cūkgaļas cauraudzis

6 personām

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g burkānu
200 g seleriju sakņu
200 g pastinaku
200 g paprikas
200 g cukini
200 g sarkano sīpolu
10 g olīveļļas 10 g
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
2 ēd. kar. tomātu pastas
500 ml tomātu sulas
1 sauja svaigi sasmalcināta bazilika un pētersīļu
1 kg kūpināta cūkgaļas cauraudža
60 g sviesta
2 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
Sāls un pipari pēc garšas
Dekorēšanai – lociņi, pētersīļi

Instrukcijas

Burkānus, pastinakus, seleriju sakni, papriku, cukini un sarkanos sīpolus sagriež nelielos, vienādos kubiņos, pievieno sviestu, olīveļļu un pakāpeniski visu apcep, sākot ar cietākajiem dārzeņiem. Cepšanas laikā pievieno Farīna cukuru, lai dārzeņi karamelizētos, un tomātu pastu, visu apcep. Tomātu pasta izcels dārzeņu garšas buķeti. Kad dārzeņi apcepti, pievieno tomātu sulu un svaigi sakapātus garšaugus un sautē vēl 5-7 minūtes, lai saglabājas dārzeņu kraukšķīgums.

Cūkgaļas cauraudzi griež 0,5 cm šķēlēs. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek gaļu cepties. Cep no katras puses pa 1,5 minūtei, tad pievieno Muscovado cukuru un vēlreiz apcep.
Pasniedzot dekorē ar maurlokiem un pētersīļiem.

Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.