Dārzeņu ragū un karamelizēts cūkgaļas cauraudzis

6 personām

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g burkānu
200 g seleriju sakņu
200 g pastinaku
200 g paprikas
200 g cukini
200 g sarkano sīpolu
10 g olīveļļas 10 g
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
2 ēd. kar. tomātu pastas
500 ml tomātu sulas
1 sauja svaigi sasmalcināta bazilika un pētersīļu
1 kg kūpināta cūkgaļas cauraudža
60 g sviesta
2 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
Sāls un pipari pēc garšas
Dekorēšanai – lociņi, pētersīļi

Instrukcijas

Burkānus, pastinakus, seleriju sakni, papriku, cukini un sarkanos sīpolus sagriež nelielos, vienādos kubiņos, pievieno sviestu, olīveļļu un pakāpeniski visu apcep, sākot ar cietākajiem dārzeņiem. Cepšanas laikā pievieno Farīna cukuru, lai dārzeņi karamelizētos, un tomātu pastu, visu apcep. Tomātu pasta izcels dārzeņu garšas buķeti. Kad dārzeņi apcepti, pievieno tomātu sulu un svaigi sakapātus garšaugus un sautē vēl 5-7 minūtes, lai saglabājas dārzeņu kraukšķīgums.

Cūkgaļas cauraudzi griež 0,5 cm šķēlēs. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek gaļu cepties. Cep no katras puses pa 1,5 minūtei, tad pievieno Muscovado cukuru un vēlreiz apcep.
Pasniedzot dekorē ar maurlokiem un pētersīļiem.

Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.