Dārzeņu ragū un karamelizēts cūkgaļas cauraudzis

6 personām

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g burkānu
200 g seleriju sakņu
200 g pastinaku
200 g paprikas
200 g cukini
200 g sarkano sīpolu
10 g olīveļļas 10 g
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
2 ēd. kar. tomātu pastas
500 ml tomātu sulas
1 sauja svaigi sasmalcināta bazilika un pētersīļu
1 kg kūpināta cūkgaļas cauraudža
60 g sviesta
2 tējk. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
Sāls un pipari pēc garšas
Dekorēšanai – lociņi, pētersīļi

Instrukcijas

Burkānus, pastinakus, seleriju sakni, papriku, cukini un sarkanos sīpolus sagriež nelielos, vienādos kubiņos, pievieno sviestu, olīveļļu un pakāpeniski visu apcep, sākot ar cietākajiem dārzeņiem. Cepšanas laikā pievieno Farīna cukuru, lai dārzeņi karamelizētos, un tomātu pastu, visu apcep. Tomātu pasta izcels dārzeņu garšas buķeti. Kad dārzeņi apcepti, pievieno tomātu sulu un svaigi sakapātus garšaugus un sautē vēl 5-7 minūtes, lai saglabājas dārzeņu kraukšķīgums.

Cūkgaļas cauraudzi griež 0,5 cm šķēlēs. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek gaļu cepties. Cep no katras puses pa 1,5 minūtei, tad pievieno Muscovado cukuru un vēlreiz apcep.
Pasniedzot dekorē ar maurlokiem un pētersīļiem.

Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.