Dāņu tradicionālā Kransekage – marcipāna cepumu vainadziņš

1 liels vai vairāki atsevišķi cepumi

PT1H

1,5 stunda + 1 diena ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g marcipāna ar augstu mandeļu sastāvu
100 g Dansukker pūdercukura
12 g olas baltumi

Glazūra
240 g Dansukker pūdercukurs
2 olas baltumi

Instrukcijas

Mandeļu pastu saberž un samaisa ar pūdercukuru.

Pievieno olas baltumu un izmaisa vijīga pastas konsistencē. Novieto ledusskapī līdz nākamai dienai.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Olbaltuma-mandeļu pastu sadala piecās vai vairāk daļās, vienu par otru mazākās. No katras daļas izveido bumbiņu un no tās – aplīti. Ja vēlaties piramīdu zvaigznes formā, tad no bumbiņām veidojiet trīsstūra formas, kuras izkārtosiet vienu virs otras.

Sagatavotās cepumu formas novieto uz cepampapīru izklātas plāts un cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.

Pūdercukuru sakuļ ar olu baltumiem (ar elektrisko putotāju, apmēram 10 minūtes). Ar dekorēšanas tūtiņas palīdzību izrotā cepumus, nožāvē un kārto vainaga vai zvaigznes formā.

Padoms! Neizmantojiet cepeškrāsns ventilatoru!!!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.