Sastāvdaļas
220 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker baltā cukura
2 olas
375 g miltu
šķipsna sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote kanēļa
50 g cukura
Instrukcijas
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, un liek mīklu atdzesēt uz 30 minūtēm ledusskapī.
Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukuru ar kanēli. Gatavo mīklu sadala 16–20 vienādās daļās un saviļā bumbiņās. Katru bumbiņu izvirpina kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas saplacina, līdz tās ir 1 cm biezas.
Cep krāsnī 10–12 minūtes.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.