Sastāvdaļas
220 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker baltā cukura
2 olas
375 g miltu
šķipsna sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote kanēļa
50 g cukura
Instrukcijas
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, un liek mīklu atdzesēt uz 30 minūtēm ledusskapī.
Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukuru ar kanēli. Gatavo mīklu sadala 16–20 vienādās daļās un saviļā bumbiņās. Katru bumbiņu izvirpina kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas saplacina, līdz tās ir 1 cm biezas.
Cep krāsnī 10–12 minūtes.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.