Sastāvdaļas
6 olu dzeltenumi
90 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
500 ml saldā krējuma
100 ml piena
1 vaniļas pāksts
Dansukker nerafinētais cukurniedru cukurs (karamelizēšanai)
Instrukcijas
Olu dzeltenumus un cukuru saputo. Saldo krējumu un pienu lej mazā katliņā. Vaniļas pāksti atver, izkasa sēklas un pievieno šķidrumam. Uzvāra. Nepārtraukti, aktīvi maisot, karsto krēma masu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos.
Masu sadala porciju trauciņos. Tos kārto uz dziļas plāts. Plāti piepilda ar ūdeni tā, lai tas līdz pusei apņemtu trauciņus.
Karsē cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 40-50 minūtes, līdz maisījums ir sarecējis. Trauciņu viegli pakratot, krēmam trauciņa vidū ir mazliet jāvibrē.
Krēmu atdzesē ledusskapī, vēlams, līdz nākamajai dienai.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kristālisko nerafinēto brūno cukuru un ar gāzes degli vai pāris minūtes cepeškrāsnī 250 °C apbrūnina.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.