Sastāvdaļas
6 olu dzeltenumi
90 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
500 ml saldā krējuma
100 ml piena
1 vaniļas pāksts
Dansukker nerafinētais cukurniedru cukurs (karamelizēšanai)
Instrukcijas
Olu dzeltenumus un cukuru saputo. Saldo krējumu un pienu lej mazā katliņā. Vaniļas pāksti atver, izkasa sēklas un pievieno šķidrumam. Uzvāra. Nepārtraukti, aktīvi maisot, karsto krēma masu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos.
Masu sadala porciju trauciņos. Tos kārto uz dziļas plāts. Plāti piepilda ar ūdeni tā, lai tas līdz pusei apņemtu trauciņus.
Karsē cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 40-50 minūtes, līdz maisījums ir sarecējis. Trauciņu viegli pakratot, krēmam trauciņa vidū ir mazliet jāvibrē.
Krēmu atdzesē ledusskapī, vēlams, līdz nākamajai dienai.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kristālisko nerafinēto brūno cukuru un ar gāzes degli vai pāris minūtes cepeškrāsnī 250 °C apbrūnina.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?