Citronu tartes cepumi

Miniatūra citronu tarte. Šo cepumu citronīgais skābums un cukura saldums – garšas kārpiņas kutinoša kombinācija, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Iepriecini sevi pelēcīgā rudenī vai sniegotā ziemā. Citronu sezona nebeidzas arī vasarā! Baudi katru kunosu!

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
200 g miltu
100 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
0,5 tējkarotes sodas
rīvēta miziņa no 1 citrona
1 ola istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums istabas temperatūrā
3 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes citronu sulas

Citronu krēmam
80 g citronu sulas
150 g Dansukker baltā cukura
1 ola
3 olas dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
50 g auksta sviesta
rīvēta miziņa no 1 citrona

Pildījumam
100 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Pagatavo citronu krēmu. Bļodā sajauc kopā citronu sulu, cukuru, olas, cieti un citronu miziņas. Visu lej katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Noņem no uguns un iemaisa aukstu sviestu. Atdzesē.

Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un citrona miziņu. Otrā bļodā sakuļ olas, eļļu un citronu sulu. Visbeidzot sajauc kopā abus maisījumus. Ar rokām vai, izmantojot saldējuma karoti, veido 9-10 vienāda izmēra bumbiņas. Tās apvārta pūdercukurā un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Katrai bumbiņa pa vidu iespiež nelielu bedrīti, kur vēlāk pildīt krēmu. Cep 175 ºC temperatūrā 12 minūtes. Kamēr cepumi vēl ir karsti, tie viegli pakļausies formas un bedrītes pielabošanai. Atdzesē.

Dekorē. Vispirms cepumu bedrītē lej balto šokolādi, nedaudz atdzesē. Tad pa virsu kārto krēmu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.