Citronu tartes cepumi

Miniatūra citronu tarte. Šo cepumu citronīgais skābums un cukura saldums – garšas kārpiņas kutinoša kombinācija, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Iepriecini sevi pelēcīgā rudenī vai sniegotā ziemā. Citronu sezona nebeidzas arī vasarā! Baudi katru kunosu!

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
200 g miltu
100 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
0,5 tējkarotes sodas
rīvēta miziņa no 1 citrona
1 ola istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums istabas temperatūrā
3 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes citronu sulas

Citronu krēmam
80 g citronu sulas
150 g Dansukker baltā cukura
1 ola
3 olas dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
50 g auksta sviesta
rīvēta miziņa no 1 citrona

Pildījumam
100 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Pagatavo citronu krēmu. Bļodā sajauc kopā citronu sulu, cukuru, olas, cieti un citronu miziņas. Visu lej katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Noņem no uguns un iemaisa aukstu sviestu. Atdzesē.

Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un citrona miziņu. Otrā bļodā sakuļ olas, eļļu un citronu sulu. Visbeidzot sajauc kopā abus maisījumus. Ar rokām vai, izmantojot saldējuma karoti, veido 9-10 vienāda izmēra bumbiņas. Tās apvārta pūdercukurā un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Katrai bumbiņa pa vidu iespiež nelielu bedrīti, kur vēlāk pildīt krēmu. Cep 175 ºC temperatūrā 12 minūtes. Kamēr cepumi vēl ir karsti, tie viegli pakļausies formas un bedrītes pielabošanai. Atdzesē.

Dekorē. Vispirms cepumu bedrītē lej balto šokolādi, nedaudz atdzesē. Tad pa virsu kārto krēmu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.