Citronu tartes cepumi

Miniatūra citronu tarte. Šo cepumu citronīgais skābums un cukura saldums – garšas kārpiņas kutinoša kombinācija, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Iepriecini sevi pelēcīgā rudenī vai sniegotā ziemā. Citronu sezona nebeidzas arī vasarā! Baudi katru kunosu!

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
200 g miltu
100 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
0,5 tējkarotes sodas
rīvēta miziņa no 1 citrona
1 ola istabas temperatūrā
1 olas dzeltenums istabas temperatūrā
3 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes citronu sulas

Citronu krēmam
80 g citronu sulas
150 g Dansukker baltā cukura
1 ola
3 olas dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
50 g auksta sviesta
rīvēta miziņa no 1 citrona

Pildījumam
100 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Pagatavo citronu krēmu. Bļodā sajauc kopā citronu sulu, cukuru, olas, cieti un citronu miziņas. Visu lej katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Noņem no uguns un iemaisa aukstu sviestu. Atdzesē.

Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un citrona miziņu. Otrā bļodā sakuļ olas, eļļu un citronu sulu. Visbeidzot sajauc kopā abus maisījumus. Ar rokām vai, izmantojot saldējuma karoti, veido 9-10 vienāda izmēra bumbiņas. Tās apvārta pūdercukurā un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Katrai bumbiņa pa vidu iespiež nelielu bedrīti, kur vēlāk pildīt krēmu. Cep 175 ºC temperatūrā 12 minūtes. Kamēr cepumi vēl ir karsti, tie viegli pakļausies formas un bedrītes pielabošanai. Atdzesē.

Dekorē. Vispirms cepumu bedrītē lej balto šokolādi, nedaudz atdzesē. Tad pa virsu kārto krēmu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.