Sastāvdaļas
Tartes pamatnei
150 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
90 g Dansukker pūdercukura
1 ola
Citronu krēmam
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 ml saldā krējuma
2 olas
3 citronu sula un miziņa
1 tējkar. kartupeļu cietes
Meringas krēmam
3 olu baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Instrukcijas
Pagatavo smilšu mīklu. Sviestu sakapā gabaliņos, un virtuves kombainā sastrādā kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.
Uz iemiltotas virsmas vai pergamenta papīra mīklu izrullē taisnstūra formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārceļ uz cepamformu 13 x 36 cm izmēros. Ar dakšiņu sabaksta caurumiņus, lai mīkla cepoties neveidotu pūslīšus.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Citrona krēma sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā, pārlej tartes pamatnei un turpina cept krāsns vidējā daļā apmēram 35-40 minūtes. Atdzesē.
Sagatavo meringu. Ideāli tīrā un sausā bļodā liek olu baltumus un cukuru un karstā ūdens peldē kuļ, līdz krēma temperatūra sasniedz 50-65 °C. Meringas gatavību pārbauda, paberzējot masu pirkstos – visiem cukura kristāliem jābūt izšķīdušiem. Tad masu pārliek citā bļodā un turpina kult, līdz tā atdzisusi un gaisīga.
Meringas masu liek konditorejas tūtiņā un pārklāj ar to tarti, veidojot tornīšus. Izmantojot konditorejas gāzes degli, meringas tornīšus apsvilina brūni zeltainus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.