Citronu tarte

10 gabaliņi 2 stundas
Citronu tarte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Tartes pamatnei

    • 150 g sviesta istabas temperatūrā
    • 300 g kviešu miltu
    • 90 g Dansukker pūdercukura
    • 1 ola

    Citronu krēmam

    • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 150 ml saldā krējuma
    • 2 olas
    • 3 citronu sula un miziņa
    • 1 tējkar. kartupeļu cietes

    Meringas krēmam

    • 3 olu baltumi
    • 170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

    Pagatavo smilšu mīklu. Sviestu sakapā gabaliņos, un virtuves kombainā sastrādā kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

    Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.

    Uz iemiltotas virsmas vai pergamenta papīra mīklu izrullē taisnstūra formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārceļ uz cepamformu  13 x 36 cm izmēros. Ar dakšiņu sabaksta caurumiņus, lai mīkla cepoties neveidotu pūslīšus.

    Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.

    Citrona krēma sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā, pārlej tartes pamatnei un turpina cept krāsns vidējā daļā apmēram 35-40 minūtes. Atdzesē.

    Sagatavo meringu. Ideāli tīrā un sausā bļodā liek olu baltumus un cukuru un karstā ūdens peldē kuļ, līdz krēma temperatūra sasniedz 50-65 °C. Meringas gatavību pārbauda, paberzējot masu pirkstos – visiem cukura kristāliem jābūt izšķīdušiem. Tad masu pārliek citā bļodā un turpina kult, līdz tā atdzisusi un gaisīga.

    Meringas masu liek konditorejas tūtiņā un pārklāj ar to tarti, veidojot tornīšus. Izmantojot konditorejas gāzes degli, meringas tornīšus apsvilina brūni zeltainus.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker