Sastāvdaļas
Tartes pamatnei
150 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
90 g Dansukker pūdercukura
1 ola
Citronu krēmam
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 ml saldā krējuma
2 olas
3 citronu sula un miziņa
1 tējkar. kartupeļu cietes
Meringas krēmam
3 olu baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Instrukcijas
Pagatavo smilšu mīklu. Sviestu sakapā gabaliņos, un virtuves kombainā sastrādā kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.
Uz iemiltotas virsmas vai pergamenta papīra mīklu izrullē taisnstūra formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārceļ uz cepamformu 13 x 36 cm izmēros. Ar dakšiņu sabaksta caurumiņus, lai mīkla cepoties neveidotu pūslīšus.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Citrona krēma sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā, pārlej tartes pamatnei un turpina cept krāsns vidējā daļā apmēram 35-40 minūtes. Atdzesē.
Sagatavo meringu. Ideāli tīrā un sausā bļodā liek olu baltumus un cukuru un karstā ūdens peldē kuļ, līdz krēma temperatūra sasniedz 50-65 °C. Meringas gatavību pārbauda, paberzējot masu pirkstos – visiem cukura kristāliem jābūt izšķīdušiem. Tad masu pārliek citā bļodā un turpina kult, līdz tā atdzisusi un gaisīga.
Meringas masu liek konditorejas tūtiņā un pārklāj ar to tarti, veidojot tornīšus. Izmantojot konditorejas gāzes degli, meringas tornīšus apsvilina brūni zeltainus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.