Citronu tarte

10 gabaliņi

2 stundas

Atzīme (18 gab)

Sastāvdaļas

Tartes pamatnei
150 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
90 g Dansukker pūdercukura
1 ola

Citronu krēmam
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 ml saldā krējuma
2 olas
3 citronu sula un miziņa
1 tējkar. kartupeļu cietes

Meringas krēmam
3 olu baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Pagatavo smilšu mīklu. Sviestu sakapā gabaliņos, un virtuves kombainā sastrādā kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.

Uz iemiltotas virsmas vai pergamenta papīra mīklu izrullē taisnstūra formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārceļ uz cepamformu  13 x 36 cm izmēros. Ar dakšiņu sabaksta caurumiņus, lai mīkla cepoties neveidotu pūslīšus.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.

Citrona krēma sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā, pārlej tartes pamatnei un turpina cept krāsns vidējā daļā apmēram 35-40 minūtes. Atdzesē.

Sagatavo meringu. Ideāli tīrā un sausā bļodā liek olu baltumus un cukuru un karstā ūdens peldē kuļ, līdz krēma temperatūra sasniedz 50-65 °C. Meringas gatavību pārbauda, paberzējot masu pirkstos – visiem cukura kristāliem jābūt izšķīdušiem. Tad masu pārliek citā bļodā un turpina kult, līdz tā atdzisusi un gaisīga.

Meringas masu liek konditorejas tūtiņā un pārklāj ar to tarti, veidojot tornīšus. Izmantojot konditorejas gāzes degli, meringas tornīšus apsvilina brūni zeltainus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.