Saldējumam
Mandeļu un auzu pārslu kraukšķiem
Citrona mērcei
Dekorēšanai
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olu baltumus ar muskovado cukuru sakuļ vieglās putās. Saputo putukrējumu, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Putukrējumu iecilā olbaltuma putās.
Masu sadala silikona formiņās un uz 6 stundām novieto saldētavā.
Pagatavo mandeļu un auzu pārslu kraukšķus. Mandeles sadrupina un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katlā ar biezu pamatni. Nepārtraukti maisot, uzkarsē. Karstu maisījumu izklāj uz cepampapīra un cep 5-8 minūtes, līdz kraukšķi ir zeltaini brūni. Atdzesē un salauž gabalos.
Visas citronu mērces sastāvdaļas liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Atdzesē.
Kraukšķa gabalu liek uz šķīvja. Virsū kārto citrona parfē, kas izņemts no formas. Pārlej ar citronu mērci. Pārkaisa ar smalkām kraukšķu drupačām un papildina ar citronu krēmu.
Šo recepti sastādīja