Citronu parfē uz kraukšķīgas pamatnes, pasniegts ar citronu mērci
Atceries bērnības saldējumu "Vēsma"? Tāds citronīgi atsvaidzinošs un vēss! Lūk, tāds vēss un citronīgs sanāk šis sorbets. Un ja vēl pievieno mandeļu kraukšķus un citronu mērci! Mmmm....! Garšo kā labākajos Parīzes restorānos!
Sastāvdaļas
Saldējumam
3 olu dzeltenumi
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml saldā krējuma
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 citrona sula
Mandeļu un auzu pārslu kraukšķiem
45 g mandeļu
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g sviesta
30 g auzu pārslu
1,5 ēdamk. kviešu miltu
2 ēdamk. saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
Citrona mērcei
50 g sviesta
85 g Dansukker baltā cukura
2 tējkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 citrona sula
100 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
Citronu krēms
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olu baltumus ar muskovado cukuru sakuļ vieglās putās. Saputo putukrējumu, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Putukrējumu iecilā olbaltuma putās.
Masu sadala silikona formiņās un uz sešām stundām novieto saldētavā.
Pagatavo mandeļu un auzu pārslu kraukšķus. Mandeles sadrupina un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katlā ar biezu pamatni. Nepārtraukti maisot, uzkarsē. Karstu maisījumu izklāj uz cepampapīra un cepešķrāsnī cep 5-8 minūtes, līdz kraukšķi ir zeltaini brūni. Atdzesē un salauž gabalos.
Visas citronu mērces sastāvdaļas liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Atdzesē.
Kraukšķa gabalu liek uz šķīvja. Virsū kārto citrona saldējumu, kas izņemts no formas. Pārlej ar citronu mērci. Pārkaisa ar smalkām kraukšķu drupačām un papildina ar citronu krēmu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.