Citronu parfē uz kraukšķīgas pamatnes, pasniegts ar citronu mērci

Atceries bērnības saldējumu "Vēsma"? Tāds citronīgi atsvaidzinošs un vēss! Lūk, tāds vēss un citronīgs sanāk šis sorbets. Un ja vēl pievieno mandeļu kraukšķus un citronu mērci! Mmmm....! Garšo kā labākajos Parīzes restorānos!

5 porcijas

PT55M

1 stunda + 6 stundas saldētavā

Atzīme (36 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējumam
3 olu dzeltenumi
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml saldā krējuma
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 citrona sula

Mandeļu un auzu pārslu kraukšķiem
45 g mandeļu
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g sviesta
30 g auzu pārslu
1,5 ēdamk. kviešu miltu
2 ēdamk. saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls

Citrona mērcei
50 g sviesta
85 g Dansukker baltā cukura
2 tējkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 citrona sula
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Citronu krēms

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Olu baltumus ar muskovado cukuru sakuļ vieglās putās. Saputo putukrējumu, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Putukrējumu iecilā olbaltuma putās.
Masu sadala silikona formiņās un uz sešām stundām novieto saldētavā.

Pagatavo mandeļu un auzu pārslu kraukšķus. Mandeles sadrupina un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katlā ar biezu pamatni. Nepārtraukti maisot, uzkarsē. Karstu maisījumu izklāj uz cepampapīra un cepešķrāsnī cep 5-8 minūtes, līdz kraukšķi ir zeltaini brūni. Atdzesē un salauž gabalos.

Visas citronu mērces sastāvdaļas liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Atdzesē.

Kraukšķa gabalu liek uz šķīvja. Virsū kārto citrona saldējumu, kas izņemts no formas. Pārlej ar citronu mērci. Pārkaisa ar smalkām kraukšķu drupačām un papildina ar citronu krēmu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.