Citronu parfē uz kraukšķīgas pamatnes, pasniegts ar citronu mērci
Atceries bērnības saldējumu "Vēsma"? Tāds citronīgi atsvaidzinošs un vēss! Lūk, tāds vēss un citronīgs sanāk šis sorbets. Un ja vēl pievieno mandeļu kraukšķus un citronu mērci! Mmmm....! Garšo kā labākajos Parīzes restorānos!
Sastāvdaļas
Saldējumam
3 olu dzeltenumi
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
200 ml saldā krējuma
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 citrona sula
Mandeļu un auzu pārslu kraukšķiem
45 g mandeļu
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g sviesta
30 g auzu pārslu
1,5 ēdamk. kviešu miltu
2 ēdamk. saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
Citrona mērcei
50 g sviesta
85 g Dansukker baltā cukura
2 tējkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
1 citrona sula
100 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
Citronu krēms
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olu baltumus ar muskovado cukuru sakuļ vieglās putās. Saputo putukrējumu, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Putukrējumu iecilā olbaltuma putās.
Masu sadala silikona formiņās un uz sešām stundām novieto saldētavā.
Pagatavo mandeļu un auzu pārslu kraukšķus. Mandeles sadrupina un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katlā ar biezu pamatni. Nepārtraukti maisot, uzkarsē. Karstu maisījumu izklāj uz cepampapīra un cepešķrāsnī cep 5-8 minūtes, līdz kraukšķi ir zeltaini brūni. Atdzesē un salauž gabalos.
Visas citronu mērces sastāvdaļas liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Atdzesē.
Kraukšķa gabalu liek uz šķīvja. Virsū kārto citrona saldējumu, kas izņemts no formas. Pārlej ar citronu mērci. Pārkaisa ar smalkām kraukšķu drupačām un papildina ar citronu krēmu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.