Sastāvdaļas
Pamatne
300 g mandeļu
3 olas
Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena
Garnējums
2 kivi
Instrukcijas
Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.
Mandeles samaļ blenderī un pievieno olas. Masu lej ietaukotā formā (25 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
Želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī.
Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Arī olu baltumus saputo stingrās putās, bet saldo krējumu - līdz veidojas putu galotnītes.
Citronus kārtīgi nozmagā, norīvē miziņu un izspiež sulu.
Želatīna plāksnītes izņem no ūdens, izspiež lieko mitrumu un kopā ar citrona sulu katliņā uzsilda, līdz želatīns ir izšķīdis. Nedzaudz atdzesē.
Nepārtraukti maisot, lej citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievieno vispirms citrona miziņu un biezpienu, tad - putukrējumu un visbeidzot iecilā olu baltumus. Tad mīklu lej formā un novieto vēsumā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.
Citronu-mussa kūku garnē ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.