Citronu-mussa kūka

8 porcijas
Citronu-mussa kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pamatne
300 g mandeļu masas
3 olas

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas, atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena

Garnējums
2 kivi

Uzstādiet cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.

Samaliet mandeles, vēlams ar blenderi, un iemaisiet masā olas. Ielejiet masu ieziestā formā (apm. 25 cm) ar noņemamām malām. Cepiet citronu-mussa kūku cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Ļaujiet atdzist.

Iegremdējiet želatīna plāksnītes aukstā ūdenī.

Saputojiet olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Saputojiet olu baltumus stingrās putās. Svaigo krējumu kārtīgi saputojiet.

Nomazgājiet citronus. Norīvējiet miziņu un izspiediet sulu.

Izņemiet no ūdens želatīna plāksnītes un katliņā karsējiet tās kopā ar citronu sulu. Ļaujiet nedaudz atdzist.

Nepārtraukti maisot, ielejiet citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievienojiet citrona miziņu un biezpienu. Pēc tam pievienojiet putukrējumu un visbeidzot — olu baltumus. Tad ielejiet mīklu formā un novietojiet vēsā vietā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.

Garnējiet citronu-mussa kūku ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)

Šo recepti sastādīja

Dansukker