Citronu-mussa kūka

Viegla, pavasarīga kūka no sezonas augļiem citroniem un biezpiena. Košais kivi zaļums, skābenais citronu muss un mandeles kraukšķīgai kūkas pamatnei.

8 porcijas

Atzīme (39 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
300 g mandeļu 
3 olas

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena

Garnējums
2 kivi

Instrukcijas

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.

Mandeles samaļ blenderī un pievieno olas. Masu lej ietaukotā formā (25 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.

Želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī.

Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Arī olu baltumus saputo stingrās putās, bet saldo krējumu - līdz veidojas putu galotnītes.

Citronus kārtīgi nozmagā, norīvē miziņu un izspiež sulu.

Želatīna plāksnītes izņem no ūdens, izspiež lieko mitrumu un kopā ar citrona sulu katliņā uzsilda, līdz želatīns ir izšķīdis. Nedzaudz atdzesē.

Nepārtraukti maisot, lej citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievieno vispirms citrona miziņu un biezpienu, tad - putukrējumu un visbeidzot iecilā olu baltumus. Tad mīklu lej formā un novieto vēsumā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.

Citronu-mussa kūku garnē ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.