Citronu-mussa kūka

Viegla, pavasarīga kūka no sezonas augļiem citroniem un biezpiena. Košais kivi zaļums, skābenais citronu muss un mandeles kraukšķīgai kūkas pamatnei.

8 porcijas

Atzīme (20 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
300 g mandeļu 
3 olas

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena

Garnējums
2 kivi

Instrukcijas

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.

Mandeles samaļ blenderī un pievieno olas. Masu lej ietaukotā formā (25 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.

Želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī.

Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Arī olu baltumus saputo stingrās putās, bet saldo krējumu - līdz veidojas putu galotnītes.

Citronus kārtīgi nozmagā, norīvē miziņu un izspiež sulu.

Želatīna plāksnītes izņem no ūdens, izspiež lieko mitrumu un kopā ar citrona sulu katliņā uzsilda, līdz želatīns ir izšķīdis. Nedzaudz atdzesē.

Nepārtraukti maisot, lej citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievieno vispirms citrona miziņu un biezpienu, tad - putukrējumu un visbeidzot iecilā olu baltumus. Tad mīklu lej formā un novieto vēsumā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.

Citronu-mussa kūku garnē ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.