Sastāvdaļas
Pamatne
300 g mandeļu
3 olas
Pildījums
4 želatīna plāksnītes
3 olas
150 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
2 nelieli citroni
100 g biezpiena
Garnējums
2 kivi
Instrukcijas
Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.
Mandeles samaļ blenderī un pievieno olas. Masu lej ietaukotā formā (25 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
Želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī.
Olu dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Arī olu baltumus saputo stingrās putās, bet saldo krējumu - līdz veidojas putu galotnītes.
Citronus kārtīgi nozmagā, norīvē miziņu un izspiež sulu.
Želatīna plāksnītes izņem no ūdens, izspiež lieko mitrumu un kopā ar citrona sulu katliņā uzsilda, līdz želatīns ir izšķīdis. Nedzaudz atdzesē.
Nepārtraukti maisot, lej citronu sulā izkausēto želatīnu olu dzeltenumu masā. Pievieno vispirms citrona miziņu un biezpienu, tad - putukrējumu un visbeidzot iecilā olu baltumus. Tad mīklu lej formā un novieto vēsumā uz vismaz 3 stundām pirms pasniegšanas.
Citronu-mussa kūku garnē ar nomizotu, šķēlītēs sagrieztu kivi. (Kivi var aizstāt ar citiem šajā gadalaikā pieejamajiem augļiem.)
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?