Citronu krēms

Svaigs un pikants. Gards kā kūkas pildījums vai, pārsmērējot grauzdiņiem un maizītēm.

40 minūtes

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

200 ml svaigi spiestas citronu sulas
3 olas
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura
200 g sviesta

Instrukcijas

Izspiež sulu no citroniem. Katliņā ar biezu dibenu liek olas, ievārījuma cukuru un citronu sulu. Liek katliņu uz uguns un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz maisījums sāk sabiezēt. Turpinot maisīt, pievieno sviestu pa nelieliem gabaliņiem. Noņem katliņu no uguns. Krēmu izkāš un lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.