Citronkūka

Zeltaini skaista un skābeni salda – tieši tik jauka ir šī citronu kūka. Izrotā savu svētku dienu ar saulaino citronu dzeltenumu!

8–10 porcijas

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (71 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2–3 citroni
280 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 g sviesta
150 g kviešu miltu
75 g maltu mandeļu
7 g cepamā pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

Citronus rūpīgi nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs. Pannā ar biezu pamatni lej sīrupu, pārklāj ar citrona šķēlītēm un karsē apmēram 10 minūtes. Neaudz atdzesē.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. 

Olas un cukuru sakuļ biezās putās, tad ielej tajās izkausētu sviestu. Miltus, sadrupinātas mandeles, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Iemaisa tajā šķidro olu maisījumu. 

Kūkas formu 22 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Citronu šķēlītes izklāj kūkas formas pamatnē. Atlikušo sīrupu neizlej, bet pieglabā gatavās kūkas pārliešanai pirms pasniegšanas. 
Mīklas maisījumu pārlej citroniem. Cep krāsns vidējā daļā 40–45 minūtes.

Gatavo kūku pirms izgāšanas no formas nedaudz atdzesē (pāris minūtes). Tad to izgāž uz šķīvja, uzmanīgi noņem cepamo papīru un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārlej ar atlikušo citronu sīrupu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.