Sastāvdaļas
2–3 citroni
280 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 g sviesta
150 g kviešu miltu
75 g maltu mandeļu
7 g cepamā pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Citronus rūpīgi nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs. Pannā ar biezu pamatni lej sīrupu, pārklāj ar citrona šķēlītēm un karsē apmēram 10 minūtes. Neaudz atdzesē.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Olas un cukuru sakuļ biezās putās, tad ielej tajās izkausētu sviestu. Miltus, sadrupinātas mandeles, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Iemaisa tajā šķidro olu maisījumu.
Kūkas formu 22 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Citronu šķēlītes izklāj kūkas formas pamatnē. Atlikušo sīrupu neizlej, bet pieglabā gatavās kūkas pārliešanai pirms pasniegšanas.
Mīklas maisījumu pārlej citroniem. Cep krāsns vidējā daļā 40–45 minūtes.
Gatavo kūku pirms izgāšanas no formas nedaudz atdzesē (pāris minūtes). Tad to izgāž uz šķīvja, uzmanīgi noņem cepamo papīru un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārlej ar atlikušo citronu sīrupu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.