Citronkūka

Zeltaini skaista un skābeni salda – tieši tik jauka ir šī citronu kūka. Izrotā savu svētku dienu ar saulaino citronu dzeltenumu!

8–10 porcijas

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (69 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2–3 citroni
280 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 g sviesta
150 g kviešu miltu
75 g maltu mandeļu
7 g cepamā pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

Citronus rūpīgi nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs. Pannā ar biezu pamatni lej sīrupu, pārklāj ar citrona šķēlītēm un karsē apmēram 10 minūtes. Neaudz atdzesē.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. 

Olas un cukuru sakuļ biezās putās, tad ielej tajās izkausētu sviestu. Miltus, sadrupinātas mandeles, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Iemaisa tajā šķidro olu maisījumu. 

Kūkas formu 22 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Citronu šķēlītes izklāj kūkas formas pamatnē. Atlikušo sīrupu neizlej, bet pieglabā gatavās kūkas pārliešanai pirms pasniegšanas. 
Mīklas maisījumu pārlej citroniem. Cep krāsns vidējā daļā 40–45 minūtes.

Gatavo kūku pirms izgāšanas no formas nedaudz atdzesē (pāris minūtes). Tad to izgāž uz šķīvja, uzmanīgi noņem cepamo papīru un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārlej ar atlikušo citronu sīrupu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.