Sastāvdaļas
2–3 citroni
280 g Dansukker dzidrā sīrupa
4 olas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 g sviesta
150 g kviešu miltu
75 g maltu mandeļu
7 g cepamā pulvera
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Citronus rūpīgi nomizo un sagriež puscentimetru biezās šķēlēs. Pannā ar biezu pamatni lej sīrupu, pārklāj ar citrona šķēlītēm un karsē apmēram 10 minūtes. Neaudz atdzesē.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Olas un cukuru sakuļ biezās putās, tad ielej tajās izkausētu sviestu. Miltus, sadrupinātas mandeles, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Iemaisa tajā šķidro olu maisījumu.
Kūkas formu 22 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Citronu šķēlītes izklāj kūkas formas pamatnē. Atlikušo sīrupu neizlej, bet pieglabā gatavās kūkas pārliešanai pirms pasniegšanas.
Mīklas maisījumu pārlej citroniem. Cep krāsns vidējā daļā 40–45 minūtes.
Gatavo kūku pirms izgāšanas no formas nedaudz atdzesē (pāris minūtes). Tad to izgāž uz šķīvja, uzmanīgi noņem cepamo papīru un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārlej ar atlikušo citronu sīrupu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.