Sastāvdaļas
100 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura
100 ml neitrālas eļļas
5 g briežraga sāls (amonija karbonāta), var izmantot arī cepamo pulveri
240 g kviešu miltu
1 citrona miziņa
12 g magoņu sēkliņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Sviestu ar balto un ar vaniļas cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno eļļu, mazliet miltu, briežraga sāli. Kad tas iemaisīts, pievieno atlikušos miltus un sastrādā vijīgā masā. Pievieno citrona miziņu un noblanšētas magoņu sēkliņas. Mīklu sadala divās daļās un katru sarullē garenā “desiņā”. Sagriež 50 gabaliņos, no katra izveidojot mazu kukulīti. Bulciņas liek uz cepampapīra un viegli uzspiež ar delnu, lai saplacinātu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.