Citrona sapnis ar magoņu sēkliņām

50 gabaliņi

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura
100 ml neitrālas eļļas
5 g briežraga sāls (amonija karbonāta), var izmantot arī cepamo pulveri
240 g kviešu miltu
1 citrona miziņa
12 g magoņu sēkliņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Sviestu ar balto un ar vaniļas cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno eļļu, mazliet miltu, briežraga sāli. Kad tas iemaisīts, pievieno atlikušos miltus un sastrādā vijīgā masā. Pievieno citrona miziņu un noblanšētas magoņu sēkliņas. Mīklu sadala divās daļās un katru sarullē garenā “desiņā”. Sagriež 50 gabaliņos, no katra izveidojot mazu kukulīti. Bulciņas liek uz cepampapīra un viegli uzspiež ar delnu, lai saplacinātu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.