Sastāvdaļas
100 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura
100 ml neitrālas eļļas
5 g briežraga sāls (amonija karbonāta), var izmantot arī cepamo pulveri
240 g kviešu miltu
1 citrona miziņa
12 g magoņu sēkliņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.
Sviestu ar balto un ar vaniļas cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno eļļu, mazliet miltu, briežraga sāli. Kad tas iemaisīts, pievieno atlikušos miltus un sastrādā vijīgā masā. Pievieno citrona miziņu un noblanšētas magoņu sēkliņas. Mīklu sadala divās daļās un katru sarullē garenā “desiņā”. Sagriež 50 gabaliņos, no katra izveidojot mazu kukulīti. Bulciņas liek uz cepampapīra un viegli uzspiež ar delnu, lai saplacinātu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.