Citrona sapnis ar magoņu sēkliņām

50 gabaliņi

PT40M

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura
100 ml neitrālas eļļas
5 g briežraga sāls (amonija karbonāta), var izmantot arī cepamo pulveri
240 g kviešu miltu
1 citrona miziņa
12 g magoņu sēkliņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Sviestu ar balto un ar vaniļas cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno eļļu, mazliet miltu, briežraga sāli. Kad tas iemaisīts, pievieno atlikušos miltus un sastrādā vijīgā masā. Pievieno citrona miziņu un noblanšētas magoņu sēkliņas. Mīklu sadala divās daļās un katru sarullē garenā “desiņā”. Sagriež 50 gabaliņos, no katra izveidojot mazu kukulīti. Bulciņas liek uz cepampapīra un viegli uzspiež ar delnu, lai saplacinātu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.