Citrona sapnis ar magoņu sēkliņām

50 gabaliņi

PT40M

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura
100 ml neitrālas eļļas
5 g briežraga sāls (amonija karbonāta), var izmantot arī cepamo pulveri
240 g kviešu miltu
1 citrona miziņa
12 g magoņu sēkliņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Sviestu ar balto un ar vaniļas cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno eļļu, mazliet miltu, briežraga sāli. Kad tas iemaisīts, pievieno atlikušos miltus un sastrādā vijīgā masā. Pievieno citrona miziņu un noblanšētas magoņu sēkliņas. Mīklu sadala divās daļās un katru sarullē garenā “desiņā”. Sagriež 50 gabaliņos, no katra izveidojot mazu kukulīti. Bulciņas liek uz cepampapīra un viegli uzspiež ar delnu, lai saplacinātu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.