Sastāvdaļas
50 g Dansukker pūdercukura
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml ūdens
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1-2 ml piparmētru eļļas vai citas aromatizētāja
Pārtikas krāsviela
Instrukcijas
Izsijā pūdercukuru cepampannā. Cepampapīru vai kūku formiņas viegli ietauko. Cukuru, ūdeni un sīrupu liek katliņā ar biezu dibenu. Uz vidējas uguns uzvāra un karsē līdz 152°C, vai iepilina maisījuma pili ūdens glāzē un tā nosaka, vai sasniegta vajadzīgā konsistence. Noņem no uguns un iemaisa garšvielas un krāsvielas. Ar karoti liek maisījuma bumbiņas uz cepamā papīra vai kūku formiņās. Var uztaisīt cukurgailīšus – tad liek lielākas bumbiņas un iesprauž tajās kociņus. Karameles apviļā pūdercukurā, tad ievieto kārbās ar ciešu vāku.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.