Sastāvdaļas
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker ievārījuma cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo melleņu ievārījumu.
Mellenes pārlasa, ber katlā, pievieno cukuru un vāra 7-10 minūtes. Nosmeļ putas un lej tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Ķeras pie cepumu mīklas gatavošanas. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltos iemaisa cepamo pulveri un tad iecilā sviesta cukura putas. Visu samaisa viendabībā mīklā.
Mīklu izrullē pagales formā un sagriež 20 gabalos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu sarullē bumbiņas formā un liek mazā kēksa formiņā. Ar iemiltotu pirkstu izveido bumbiņā iedobi un piepilda to ar ievārījumu.
Cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.