Sastāvdaļas
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker ievārījuma cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo melleņu ievārījumu.
Mellenes pārlasa, ber katlā, pievieno cukuru un vāra 7-10 minūtes. Nosmeļ putas un lej tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Ķeras pie cepumu mīklas gatavošanas. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltos iemaisa cepamo pulveri un tad iecilā sviesta cukura putas. Visu samaisa viendabībā mīklā.
Mīklu izrullē pagales formā un sagriež 20 gabalos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu sarullē bumbiņas formā un liek mazā kēksa formiņā. Ar iemiltotu pirkstu izveido bumbiņā iedobi un piepilda to ar ievārījumu.
Cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.