Ceptu tomātu džems

Saldi pikants, tāds kas kutina garšas kārpiņas un rosina vēlreiz atgriezties pie brokastu galda. Brūnais cukurs piešķirs karameles noti, bet ievārījuma cukurs nodrošinās želejas konsistenci un drošību uzglabājot.

2–3 burciņām

marmelādes
Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

800 g ķiršu tomātu
200 g Dansukker brūnā cukura
100 g Dansukker ievārījuma cukura
sula no 1 citrona 
2 ēdamkarotes kūpinātas paprikas
2 tējkarotes jūras sāls
2 ēdamkarotes tomātu pārslu
1 tējkarote maltu piparu

Instrukcijas

Tomātus liek cepamajā pannā, apslaka ar eļļu un cep 30 minūtes 200º C temperatūrā. 
Tomātus pārliek katliņā, pievieno garšvielas, visas pārējās sastāvdaļas un vāra 30 minūtes uz mazas uguns. 
Lej sterilizētās burkās, atdzesē un pēc tam uzglabā ledusskapī. 

Padoms! Džemu pasniedz pie gaļas ēdieniem, cepešiem, sieriem, ar grauzdiņiem u. c. 

Receptes autore: Aiga Bitmane
Foto: Kristina Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.