Sastāvdaļas
4 lieli, cieti āboli
4 ēdamkarotes skāba krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker Kanēļcukura
4 tējkarotes Dansukker baltā cukura
Mērcei
500 ml saldā krējuma
4 olu dzeltenumi
75 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarotes vaniļas cukura
Instrukcijas
Āboliem nogriež “vāciņu” un ar mazu karoti izgrebj serdi. Krējumu samaisa ar cukuru un lej ābolu viducī. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā 35 minūtes.
Saldo krējumu uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar balto un vaniļas cukuru. Karsto krējumu tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, lej olu dzeltenumos. Karsē ūdens peldē, līdz mērce sabiezējusi līdz skāba krējuma konsistencei.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.