Sastāvdaļas
4 lieli, cieti āboli
4 ēdamkarotes skāba krējuma
2 ēdamkarotes Dansukker Kanēļcukura
4 tējkarotes Dansukker baltā cukura
Mērcei
500 ml saldā krējuma
4 olu dzeltenumi
75 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarotes vaniļas cukura
Instrukcijas
Āboliem nogriež “vāciņu” un ar mazu karoti izgrebj serdi. Krējumu samaisa ar cukuru un lej ābolu viducī. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā 35 minūtes.
Saldo krējumu uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar balto un vaniļas cukuru. Karsto krējumu tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, lej olu dzeltenumos. Karsē ūdens peldē, līdz mērce sabiezējusi līdz skāba krējuma konsistencei.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.