Cepti āboli ar auzu pārslu drumstalām

6 porcijas 50 minūtes
Cepti āboli ar auzu pārslu drumstalām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 lieli āboli
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 2 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
  • 1 tējkar. kanēļa

Drumstalām

  • 80 g sviesta
  • 3 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 2 tējkar. kanēļa
  • 35 g auzu pārslu
  • 1 ēdamkar. kviešu miltu
  • 1 šķipsniņa sāls

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Uz ābolu virspuses izveido garenus iegriezumus. Cepešpannu ietauko un piepilda ar ābolu pusītēm.

Katliņā izkausē sviestu, pievieno Muscovado cukuru, sīrupu un kanēli. Pārlej āboliem.

Cepešpannu pārklāj ar foliju un cep krāsns vidējā daļā 15 minūtes.

Kamēr āboli cepās, pagatavo drumstalas, izkausējot sviestu un iemaisot tajā atlikušās sastāvdaļas.

Ābolus izņem no cepeškrāsns, pārkaista ar drumstalām un novieto atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.

Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker