Sastāvdaļas
3 lieli āboli
30 g sviesta
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
1 tējkar. kanēļa
Drumstalām
80 g sviesta
3 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tējkar. kanēļa
35 g auzu pārslu
1 ēdamkar. kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Uz ābolu virspuses izveido garenus iegriezumus. Cepešpannu ietauko un piepilda ar ābolu pusītēm.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno Muscovado cukuru, sīrupu un kanēli. Pārlej āboliem.
Cepešpannu pārklāj ar foliju un cep krāsns vidējā daļā 15 minūtes.
Kamēr āboli cepās, pagatavo drumstalas, izkausējot sviestu un iemaisot tajā atlikušās sastāvdaļas.
Ābolus izņem no cepeškrāsns, pārkaista ar drumstalām un novieto atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.