Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
150 g Dansukker smalkā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
3 olas
Siera krēms
400 g Filadelfijas siera
250 g putukrējuma
100 g Dansukker smalkā cukura
1 litrs attīrītu ogu
Garnējums
svaigas ogas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Nelielā, apmēram 25 x 35 cm, cepšanas formā ieklājiet cepampapīru. Sajauciet traukā kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas un niedru cukuru. Pievienojiet taukvielas un olas un maisiet, kamēr izveidojas mīkla. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Izklājiet mīklu uz cepampapīra. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
Tikmēr sagatavojiet sieru. Saputojiet putukrējumu ar smalko cukuru stingrās putās un iemaisiet siera maisījumā.
Izņemiet no cepeškrāsns kūkas pamatni un uzklājiet siera krēmu. Uzberiet virsū ogas. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 25 minūtes. Ļaujiet atdzist. Sagrieziet kūku gabaliņos. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.