Sastāvdaļas
8 olas
1200 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 g sāls
180 g kakao pulvera
360 g miltu
400 g mīksta sviesta
Pasniegšanai
10 klementīni
500 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 ml ūdens
3 kanēļa standziņas
9 zvaigžņu anīsa
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Putukrējums
Instrukcijas
Puto cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas un iecilā uzputotajā masā. Pievieno izkausētu sviestu. Lej mīklu platā, seklā cepešpannā, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Cep krāsns apakšējā daļā 175 °C apmēram 35 minūtes.
Klementīnus rūpīgi nomizo un, cik iespējams, izkasa ārā sēkliņas. Sagriež klementīnus gabaliņos. Katliņā lej sīrupu, ūdeni, pievieno garšvielas un uzvāra. Pievieno klementīnus un noņem no uguns, bet masu atstāj katliņā, līdz tā atdziest.
Kūku pasniedz ar klementīnu mērci un viegli uzputotu putukrējumu.
Klementīnu mērci var aizstāt ar kokosriekstu glazūru, ko pievieno kūkai.
600 g kokosriekstu skaidiņu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml Dzidrā cukura sīrupa
500 ml saldā krējuma
200 g margarīna
Katliņā samaisa kopā glazūras sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Šādā variantā kūku cep 25 minūtes, tad apsmērē ar kokosriekstu glazūru un turpina cept 10 minūtes. Noliek atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Uzglabā cieši noslēgtā kārbā, starp kārtām liekot papīru. Var sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.