Sastāvdaļas
600 g burkānu
125 g piena
120 g Dansukker Jelgavas cukura
4 olas
120 g izkausēta sviesta
50 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarotes vaniļas cukura
1 tējkarotes piparkūku garšvielu
šķipsniņa sāls
Drumstalām
5 ēdamkarotes rudzu miltu
sauja lazdu riekstu
4 ēdamkarotes izkausēta sviesta
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
šķipsniņa sāls
Instrukcijas
Novāra burkānus, līdz tie kļuvuši mīksti.
Traukā sablendē burkānus kopā ar pienu, sviestu, cukuru, vaniļu, cepamo pulveri, miltiem un garšvielām.
Olas iesit atsevišķā bļodā, pievieno pāris karotes burkānu masas un samaisa. Olu masu pamazām iemaisa burkānu masā.
Atsevišķā bļodā rudzu miltus samaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem, cukuru, sviestu un šķipsniņu sāls. Masa atgādinās slapjas smiltis.
Burkānu masu lej krembrulē trauciņus, pārberot bagātīgi ar drumstalām.
Trauciņus liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltaini brūnas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.