Sastāvdaļas
3 burkāni
2 āboli
150 g konservētu ananasu
sula no 1 citrona
1 tējkarote kanēļa
150 g rozīņu
150 g valriekstu
300 g Dansukker marmelādes cukura
Instrukcijas
Burkānus un ābolus sarīvē, ananasu sagriež gabaliņos un liek katliņā ar visām pārējām sastāvdaļām. Sautē apmēram 20–25 minūtes vai tik ilgi, līdz burkāni ir mīksti.
Lej sterilizētās burkās, atdzesē un pēc tam uzglabā ledusskapī.
Padoms! Ievārījumu pasniedz ar vafelēm, plombīra saldējumu vai kādu citu desertu.
Receptes autore: Aiga Bitmane
Foto: Kristina Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.