Ogu etiķa pamatrecepte
Sangria
Ogu etiķa pamatrecepte
Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.
Sangria
Ogas noskalo, lielākās sadalot mazākos gabalos, un pārlej ar ogu etiķi. Pievieno piparmētras lapiņas un pārlej ar ūdeni un dzirkstošo vīnu. Pārkaisa ar cukuru un izmaisa.
PADOMS!
Ogu etiķi ieteicams pagatavot vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.
Šo recepti sastādīja