Bumbieru un mango čatnijs

Čatnijs jeb, kā kādreiz to sauca, "vīriešu zapte" ir saldi pikants ievārījums no augļiem un dārzeņiem ar garšaugiem un garšvielām. Tas lieliski piemērots pie gaļas ēdieniem - kotletēm, zivs, desiņām, kā arī siera platē vai uz brokastu maizītēm.

1 burciņa

PT55M

1 stunda

Atzīme (52 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 vesels mango (apmēram 150 g)

2 bumbieri
0,5 sarkanā sīpola
0,5 čili pāksts
Eļļa
4 g svaiga ingvera, sarīvēta
50 ml baltvīna etiķa
30 ml citrona sulas
100-150 ml ūdens
75 g Dansukker Farīna cukura

Instrukcijas

Mango nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sīki sakapā. Sarkano sīpolu notīra, čili pāksti iztīra un arī smalki sakapā. Uz pannas sakarsētā eļļā visu samaisa un apcep. Pievieno sarīvētu ingveru. Pielej baltvīna etiķi, citrona sulu, ūdeni, pievieno arī Farīna cukuru un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nomizo bumbierus, izgriež serdes un sadala mazākos gabaliņos. Pievieno čatnijam un turpina vārīt vēl 20-25 minūtes. Katliņu noņem no plīts. Čatniju lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā (ledusskapī).

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.