Sastāvdaļas
1 vesels mango (apmēram 150 g)
2 bumbieri
0,5 sarkanā sīpola
0,5 čili pāksts
Eļļa
4 g svaiga ingvera, sarīvēta
50 ml baltvīna etiķa
30 ml citrona sulas
100-150 ml ūdens
75 g Dansukker Farīna cukura
Instrukcijas
Mango nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sīki sakapā. Sarkano sīpolu notīra, čili pāksti iztīra un arī smalki sakapā. Uz pannas sakarsētā eļļā visu samaisa un apcep. Pievieno sarīvētu ingveru. Pielej baltvīna etiķi, citrona sulu, ūdeni, pievieno arī Farīna cukuru un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nomizo bumbierus, izgriež serdes un sadala mazākos gabaliņos. Pievieno čatnijam un turpina vārīt vēl 20-25 minūtes. Katliņu noņem no plīts. Čatniju lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā (ledusskapī).
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.