Sastāvdaļas
1 vesels mango (apmēram 150 g)
2 bumbieri
0,5 sarkanā sīpola
0,5 čili pāksts
Eļļa
4 g svaiga ingvera, sarīvēta
50 ml baltvīna etiķa
30 ml citrona sulas
100-150 ml ūdens
75 g Dansukker Farīna cukura
Instrukcijas
Mango nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sīki sakapā. Sarkano sīpolu notīra, čili pāksti iztīra un arī smalki sakapā. Uz pannas sakarsētā eļļā visu samaisa un apcep. Pievieno sarīvētu ingveru. Pielej baltvīna etiķi, citrona sulu, ūdeni, pievieno arī Farīna cukuru un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Nomizo bumbierus, izgriež serdes un sadala mazākos gabaliņos. Pievieno čatnijam un turpina vārīt vēl 20-25 minūtes. Katliņu noņem no plīts. Čatniju lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā (ledusskapī).
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.