Bumbieru tarte ar kazas sieru

10 porcijas

PT1H

1,25 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Galešu mīklai
220 g sviesta
270 g kviešu miltu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
0,5 tējkar. sāls
75 g ūdens

Virskārtai
100 g kazas siera
2-3 bumbieri
60 g lazdu riekstu
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa

Glazūrai
1 olas baltums

Instrukcijas

Vispirms pagatavo tartes formu. Sviestu sakapā, pievieno miltus, pūdercukuru un sāli, un visu virtuves kombainā samaisa. Pievieno ūdeni un sastrādā mīklā.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Kazas sieru sagriež plānās šķēlītēs. Bumbierus nomazgā un arī sagriež šķēlītēs. Lazdu riekstus pārlej ar sīrupu.

Uz iemiltotas virsmas mīklu izveltnē apļa formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārvieto uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts.

Mīklas sloksnes vidējo daļu pārklāj ar bumbieru šķēlītēm, kazas sieru un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem. Pīrāga maliņas uzloka uz vidu un pārsmērē ar sakultu olas baltumu.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist uz režģa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.