Sastāvdaļas
Galešu mīklai
220 g sviesta
270 g kviešu miltu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
0,5 tējkar. sāls
75 g ūdens
Virskārtai
100 g kazas siera
2-3 bumbieri
60 g lazdu riekstu
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa
Glazūrai
1 olas baltums
Instrukcijas
Vispirms pagatavo tartes formu. Sviestu sakapā, pievieno miltus, pūdercukuru un sāli, un visu virtuves kombainā samaisa. Pievieno ūdeni un sastrādā mīklā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Kazas sieru sagriež plānās šķēlītēs. Bumbierus nomazgā un arī sagriež šķēlītēs. Lazdu riekstus pārlej ar sīrupu.
Uz iemiltotas virsmas mīklu izveltnē apļa formā, apmēram puscentimetra biezumā. Mīklas sloksni pārvieto uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts.
Mīklas sloksnes vidējo daļu pārklāj ar bumbieru šķēlītēm, kazas sieru un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem. Pīrāga maliņas uzloka uz vidu un pārsmērē ar sakultu olas baltumu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist uz režģa.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.