Sastāvdaļas
Mīklai
230 g miltu
20 g Dansukker pūdercukura
120 g sviesta
1 olas dzeltenums
35 g ūdens
3 g sāls
Pildījumam
6 bumbieri
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 g sviesta
Instrukcijas
Miltus izsijā, pievieno sāli un cukuru, izveido bedrīti. Bedrītē liek olu dzeltenumu, pielej ūdeni, un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Mīklu liek aukstumā atdzist 30 minūtes. Cukurus izkausē katliņāun lēnas uguns kopā ar 70 g sviesta, līdz tas karamelizējies, lej ietaukotā tartes formā un atstāj, līdz atdziest. Nomizo un sagriež daiviņās bumbierus. Bumbierus kārto tartes formā virs cukura sīrupa ar miziņas pusi uz leju. Atdzisušo mīklu izrullē 1 cm plānā kārtiņā un pārklāj pāri bumbieriem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, vēl karstu pārmet otrādi, ar apakšu uz augšu servējamā šķīvī. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.