Bumbieru tarte - Receptes

Bumbieru tarte

Bumbieru tarte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

 

Mīklai
230 g miltu
20 g Dansukker pūdercukura
120 g sviesta
1 olas dzeltenums
35 g ūdens
3 g sāls

 

Pildījumam
6 bumbieri
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 g sviesta

 

Miltus izsijā, pievieno sāli un cukuru, izveido bedrīti. Bedrītē liek olu dzeltenumu, pielej ūdeni, un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Mīklu liek aukstumā atdzist 30 minūtes. Cukurus izkausē katliņāun lēnas uguns kopā ar 70 g sviesta, līdz tas karamelizējies, lej ietaukotā tartes formā un atstāj, līdz atdziest. Nomizo un sagriež daiviņās bumbierus. Bumbierus kārto tartes formā virs cukura sīrupa ar miziņas pusi uz leju. Atdzisušo mīklu izrullē 1 cm plānā kārtiņā un pārklāj pāri bumbieriem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, vēl karstu pārmet otrādi, ar apakšu uz augšu servējamā šķīvī. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;