Bumbieru tarte

Atzīme (15 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
230 g miltu
20 g Dansukker pūdercukura
120 g sviesta
1 olas dzeltenums
35 g ūdens
3 g sāls

Pildījumam
6 bumbieri
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 g sviesta

Instrukcijas

Miltus izsijā, pievieno sāli un cukuru, izveido bedrīti. Bedrītē liek olu dzeltenumu, pielej ūdeni, un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Mīklu liek aukstumā atdzist 30 minūtes. Cukurus izkausē katliņāun lēnas uguns kopā ar 70 g sviesta, līdz tas karamelizējies, lej ietaukotā tartes formā un atstāj, līdz atdziest. Nomizo un sagriež daiviņās bumbierus. Bumbierus kārto tartes formā virs cukura sīrupa ar miziņas pusi uz leju. Atdzisušo mīklu izrullē 1 cm plānā kārtiņā un pārklāj pāri bumbieriem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, vēl karstu pārmet otrādi, ar apakšu uz augšu servējamā šķīvī. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.