Sastāvdaļas
Mīklai
230 g miltu
20 g Dansukker pūdercukura
120 g sviesta
1 olas dzeltenums
35 g ūdens
3 g sāls
Pildījumam
6 bumbieri
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 g sviesta
Instrukcijas
Miltus izsijā, pievieno sāli un cukuru, izveido bedrīti. Bedrītē liek olu dzeltenumu, pielej ūdeni, un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei. Mīklu liek aukstumā atdzist 30 minūtes. Cukurus izkausē katliņāun lēnas uguns kopā ar 70 g sviesta, līdz tas karamelizējies, lej ietaukotā tartes formā un atstāj, līdz atdziest. Nomizo un sagriež daiviņās bumbierus. Bumbierus kārto tartes formā virs cukura sīrupa ar miziņas pusi uz leju. Atdzisušo mīklu izrullē 1 cm plānā kārtiņā un pārklāj pāri bumbieriem. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200°C aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, vēl karstu pārmet otrādi, ar apakšu uz augšu servējamā šķīvī. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.