Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
400 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml svaigi spiestas citronu sulas
750 g bumbieru
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)
Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml Dansukker Tumšā sīrupa
1 g sāls
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g riekstu krēma
Dekorēšanai
Ogas
Instrukcijas
Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu.
Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst.
Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.