Bumbieru marmelāde ar safrānu un čili

Bumbieru marmelāde ar safrānu un čili ir salda un stipra garšu kombinācija. Šī marmelāde īpaši labi garšo kopā uzkodām pie karstvīna.

2 burciņas

PT40M

35 minūtes

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg gatavu bumbieru
60 ml citrona sula
1 svaiga sarkanā čili
600 g Dansukker Ievārījuma cukura

Instrukcijas

Bumbierus noskalo, nomizo un sagriež gabaliņos. Izņem serdi un sagriež plānās šķēlēs. Liek katliņā kopā ar safrānu un citronu sulu. Uzliek vāku un vāra 5 minūtes.

Tikmēr noskalo un smalki sagriež čili. Katliņā pievieno čili un ievārījuma cukuru un vāra vēl 10-15 minūtes, šoreiz bez vāka.

Ievārījumu lej tīrās, karstās burciņās. Uzglabā vēsumā. Šī marmelāde ir laba arī ar sieru vai maizi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.