Bumbieru marmelāde ar safrānu un čili

Bumbieru marmelāde ar safrānu un čili ir salda un stipra garšu kombinācija. Šī marmelāde paredzēta uzkodām pie karstvīna.

2 burciņas

35 minūtes

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

1 kg gatavu bumbieru
1 olas dzeltenums
60 ml citrona sula
1 svaiga sarkanā čili
600 g Dansukker Ievārījuma cukura

Instrukcijas

Bumbierus noskalo, nomizo un sagriež gabaliņos. Izņem serdi un sagriež plānās šķēlēs. Liek katliņā kopā ar safrānu un citronu sulu. Uzliek vāku un vāra 5 minūtes.

Tikmēr noskalo un smalki sagriež čili. Katliņā pievieno čili un ievārījuma cukuru un vāra vēl 10-15 minūtes, šoreiz bez vāka.

Ievārījumu lej tīrās, karstās burciņās. Uzglabā vēsumā. Šī marmelāde ir laba arī ar sieru vai maizi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.