Sastāvdaļas
Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker Baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml ruma
1 ml rozīņu
1 ml sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)
Mērcei
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml ruma
Kūkai
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
2 olas
75 g miltu
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
4-5 bumbieri
Dekorēšanai
Pūdercukurs
Instrukcijas
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Iekuļ saputotās olas siltajā piena maisījumā. Tad visu izspiež caur smalku sietu. Pievieno rumu, rozīnes un riekstus. Apstrādā maisījumu saldējuma mašīnā vai liek to saldētavā vismaz uz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.
Rumu un sīrupu samaisa un noliek malā līdz pasniegšanai.
Mandeļu pastu sarīvē un iekuļ taukvielā. Pa vienai pievieno olas. Pievieno miltus un vaniļas cukuru, visu maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Bumbierus nomizo un sasmalcina, iecilā mīklā. Ielej mīklu lielā ietaukotā formā vai 8-10 mazās ietaukotās mīklas formiņās. Krāsns vidusdaļā 200°C mazās formiņas cep aptuveni 20 minūtes, bet lielo formu – aptuveni 35 minūtes. Pirms pasniegšanas viegli pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu, pievienojot nedaudz ruma saldējuma un ruma mērces.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.