Bumbieru kūka ar ruma saldējumu

8-10 porcijas
Bumbieru kūka ar ruma saldējumu
(0)

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker Baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml ruma
1 ml rozīņu
1 ml sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)

Mērcei
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml ruma

Kūkai
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
2 olas
75 g miltu
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
4-5 bumbieri

Dekorēšanai
Pūdercukurs

Olu dzeltenumus ar cukuru saputo. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Iekuļ saputotās olas siltajā piena maisījumā. Tad visu izspiež caur smalku sietu. Pievieno rumu, rozīnes un riekstus. Apstrādā maisījumu saldējuma mašīnā vai liek to saldētavā vismaz uz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rumu un sīrupu samaisa un noliek malā līdz pasniegšanai.

Mandeļu pastu sarīvē un iekuļ taukvielā. Pa vienai pievieno olas. Pievieno miltus un vaniļas cukuru, visu maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Bumbierus nomizo un sasmalcina, iecilā mīklā. Ielej mīklu lielā ietaukotā formā vai 8-10 mazās ietaukotās mīklas formiņās. Krāsns vidusdaļā 200°C mazās formiņas cep aptuveni 20 minūtes, bet lielo formu – aptuveni 35 minūtes. Pirms pasniegšanas viegli pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu, pievienojot nedaudz ruma saldējuma un ruma mērces.