Bulciņas ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

30-35 gab. 1 stunda+
Bulciņas ar vaniļas krēmu un svaigām ogām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mīklai

    • 25 g rauga
    • 5 olas
    • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
    • 1 tējkar. sāls
    • 420-480 g kviešu miltu
    • 350 g sviesta istabas temperatūrā
    • 1 ola glazēšanai

    Vaniļas krēmam

    • 0,5 vaniļas pāksts
    • 250 ml saldā krējuma
    • 4 olu dzeltenumi
    • 45 g Dansukker baltā cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 2 ēdamkar. kukurūzas cietes
    • 25 g sviesta istabas temperatūrā

    Dekorēšanai

    • Svaigas ogas
    • Dansukker pūdercukurs

    Vaniļas krēmam
    Iztīra vaniļas pāksti un kopā ar saldo krējumu uzvāra.  Pāksti izņem ārā.
    Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ gaisīgās putās.
    Karsto krējumu, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu dzeltenumos. Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, vēlreiz uzvāra. Kad krēms sabiezējis, noņem no plīts. Krēmu pārlej bļodā. Turpinot kulšanu, pa piciņai pievieno sviestu. Atdzesē.

    Bulciņas
    Raugu sadrupina virtuves kombaina traukā. Pievieno olas. Ar mīklas maisāmo uzgali kuļ, līdz raugs izšķīdis. Pievieno sīrupu, sāli un miltus. Visu sastrādā vijīgā masā. Pa piciņai pievieno sviestu. Turpina maisīt vēl apmēram 10 minūtes. Pārklāj ar tīru dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt vismaz 5 stundas.
    Uzrūgušu mīklu pārliek uz iemiltotas virsmas. Izrullē apmēram 1 cm plānā kārtā. Ar glāzi vai formiņu izspiež aplīšus 10 cm diametrā. Izkārto uz cepampapīra loksnes un atstāj uzrūgt vēl 1 stundu.
    Ar diviem pirkstiem katrā formiņā izspiež caurumiņu. Pārsmērē ar olu. Vidū iespiež vaniļas krēmu. Cep cepeškrāsnī 220 °C apmēram 5 minūtes.
    Bulciņas atdzesē. Dekorē ar svaigām ogām un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker