Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
300 g ēd. kar. Dansukker brūnā niedru cukura
2 olas
300 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
200 g sasmalcinātu mandeļu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 150-175°C.
Izkausē katliņā sviestu vai margarīnu kopā ar brūno cukuru. Karsē 5 minūtes. Ļauj atdzist.
Pievieno olas. Iemaisa miltus, cepamo pulveri, mandeles un vaniļas cukuru. Kārtīgi samaisa. Iesmērē cepamformu (20x25 cm) ar taukvielām. Ielej masu formā.
Cep krāsns apakšējā daļā 30-45 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir gatava. Ļauj atdzist. Sagriež rūtiņās.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.