Sastāvdaļas
210 g kviešu miltu
120 g pilngraudu kviešu miltu
35 g auzu pārslu
60 g lazdu riekstu
6 g sāls
5 g pārtikas sodas
5 g cepamā pulvera
500 ml rūgušpiena
120 g saldētu brūkleņu
210 g Dansukker Tumšā sīrupa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko 1,5 litru tilpuma maizes formu.
Samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pievieno rūgušpienu, brūklenes un sīrupu un samaisa visu vienmērīgā masā. Mīklu lej maizes formā un cep krāsns vidusdaļā vienu stundu. Cepot pieskata, lai virskārta neapbrūnē pārāk ātri. Ja tas notiek, tad formu pārklāj ar foliju un turpina cept.
Gatavu maizi izgāž uz restītēm, pārsedz ar tīru dvieli un atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.