Sastāvdaļas
210 g kviešu miltu
120 g pilngraudu kviešu miltu
35 g auzu pārslu
60 g lazdu riekstu
6 g sāls
5 g pārtikas sodas
5 g cepamā pulvera
500 ml rūgušpiena
120 g saldētu brūkleņu
210 g Dansukker Tumšā sīrupa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko 1,5 litru tilpuma maizes formu.
Samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pievieno rūgušpienu, brūklenes un sīrupu un samaisa visu vienmērīgā masā. Mīklu lej maizes formā un cep krāsns vidusdaļā vienu stundu. Cepot pieskata, lai virskārta neapbrūnē pārāk ātri. Ja tas notiek, tad formu pārklāj ar foliju un turpina cept.
Gatavu maizi izgāž uz restītēm, pārsedz ar tīru dvieli un atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.