Brūkleņu krēms

250-300 ml burciņa 30 minūtes
Brūkleņu krēms ir ne vien saldskābs un gards, bet arī košs krāsas ziņā. Brūkleņu krēmu var baudīt kopā brokastu jogurtu vai saldējumu, vai arī kā Ziemassvētku desertu.
Brūkleņu krēms
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 250 g brūkleņu
  • 2 olas dzeltenumi
  • 140 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 2 šķipsniņas piparkūku garšvielu maisījuma
  • 25 g sviesta istabas temperatūrā

Brūklenes izberž caur sietu. Olas dzeltenumus sakuļ un iemaisa brūkleņu biezenī. Masu vēlreiz izberž caur smalku sietu un lej katlā ar biezu pamatni. Pievieno ievārījuma cukuru un piparkūku garšvielas un maisot karsē 2-3 minūtes. Katlu noņem no plīts. Pa gabaliņiem, nepārtraukti maisot, pievieno sviestu. katliņu liek karstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi. Lej tīrās izkarsētās burciņās un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker