Brūklenes konjakā - Receptes

Brūklenes konjakā

2 burciņas 25 minūtes
Kārums tikai pieaugušajiem! Uzglabājot brūklenes, papildiniet tās ar nedaudz konjaka, un šis gardums iepriecinās garšas kārpiņas svētkos!
Brūklenes konjakā
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg jeb 2 litri brūkleņu
  • 200 ml ūdens
  • 1 kanēļa standziņa
  • 0,5 kg Dansukker Ievārījuma cukura
  • 100 ml konjaka pēc izvēles

Brūklenes, ūdeni un kanēļa standziņu liek lēzenā katlā, nosedz ar vāku un vāra apmēram 5 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un turpina vārīt vēl 2-3 minūtes. Noņem no plīts un maisot pievieno konjaku. Turpina maisīt, līdz masa padzisusi, lai ogas nenostātos virspusē.

Ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;