Sastāvdaļas
Ērkšķogu marmelāde
250 g ērkšķogu
250 g Dansukker ievārījuma cukura
Mīkla
150 g sviesta
150 g baltās šokolādes
3 olas
180 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
15 g citrona sulas
120 g kviešu miltu
Pildījums
60 g ērkšķogu ievārījuma
75 g aveņu
Dekors
Cukura pērlītes
Instrukcijas
Marmelādi pagatavo vismaz iepriekšējā dienā. Ogas notīra, noskalo un apvāra apmēram 3 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 10 minūtes. Nosmeļ putas un pilda ievārījumu tīrās, izkarsētās burciņās. Aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Katliņā izkausē sviestu, pievieno balto šokolādi. Kad arī tā izkususi, maisījumam ļauj atdzist.
Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno citrona sulu, sviesta un šokolādes maisījumu un kārtīgi izmaisa. Pievieno arī miltus un visu sastrādā vienmērīgā masā.
Ietauko cepešpannu 24 x 30 cm izmērā un ielej tajā sagatavoto mīklu. Uzmanīgi caur dekorējamo tūtiņu pārklāj ar ērkšķogu marmelādi un pārkaisa ar avenēm – cepšanas laikā tās nogrims.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un novieto pa nakti vēsumā. Tad sagriež gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.