Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Apmēram 30 gab. 1 stunda + laiks marmelādes pagatavošanai
Baltās šokolādes cepumiņi “Blodīnes” (Blondies) ar skābenu ērkšķogu marmelādes pildījumu! Vasarīga recepte skaistai dienai! Cep un baudi!
Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ērkšķogu marmelāde

    • 250 g ērkšķogu
    • 250 g Dansukker ievārījuma cukura

    Mīkla

    • 150 g sviesta
    • 150 g baltās šokolādes
    • 3 olas
    • 180 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
    • 15 g citrona sulas
    • 120 g kviešu miltu

    Pildījums

    • 60 g ērkšķogu ievārījuma
    • 75 g aveņu

    Dekors

    • Cukura pērlītes

    Marmelādi pagatavo vismaz iepriekšējā dienā. Ogas notīra, noskalo un apvāra apmēram 3 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 10 minūtes. Nosmeļ putas un pilda ievārījumu tīrās, izkarsētās burciņās. Aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Katliņā izkausē sviestu, pievieno balto šokolādi. Kad arī tā izkususi, maisījumam ļauj atdzist.

    Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno citrona sulu, sviesta un šokolādes maisījumu un kārtīgi izmaisa. Pievieno arī miltus un visu sastrādā vienmērīgā masā.

    Ietauko cepešpannu 24 x 30 cm izmērā un ielej tajā sagatavoto mīklu. Uzmanīgi caur dekorējamo tūtiņu pārklāj ar ērkšķogu marmelādi un pārkaisa ar avenēm – cepšanas laikā tās nogrims.

    Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un novieto pa nakti vēsumā. Tad sagriež gabaliņos.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker