Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Baltās šokolādes cepumiņi “Blodīnes” (Blondies) ar skābenu ērkšķogu marmelādes pildījumu! Vasarīga recepte skaistai dienai! Cep un baudi!

Apmēram 30 gab.

PT55M

1 stunda + laiks marmelādes pagatavošanai

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ērkšķogu marmelāde
250 g ērkšķogu
250 g Dansukker ievārījuma cukura

Mīkla
150 g sviesta
150 g baltās šokolādes
3 olas
180 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
15 g citrona sulas
120 g kviešu miltu

Pildījums
60 g ērkšķogu ievārījuma
75 g aveņu

Dekors
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Marmelādi pagatavo vismaz iepriekšējā dienā. Ogas notīra, noskalo un apvāra apmēram 3 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 10 minūtes. Nosmeļ putas un pilda ievārījumu tīrās, izkarsētās burciņās. Aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Katliņā izkausē sviestu, pievieno balto šokolādi. Kad arī tā izkususi, maisījumam ļauj atdzist.

Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno citrona sulu, sviesta un šokolādes maisījumu un kārtīgi izmaisa. Pievieno arī miltus un visu sastrādā vienmērīgā masā.

Ietauko cepešpannu 24 x 30 cm izmērā un ielej tajā sagatavoto mīklu. Uzmanīgi caur dekorējamo tūtiņu pārklāj ar ērkšķogu marmelādi un pārkaisa ar avenēm – cepšanas laikā tās nogrims.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un novieto pa nakti vēsumā. Tad sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.