Biskvītkūka ar brūklenēm un kokosriekstu-īrisa glazūru

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kūkai
3 olas
225 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 g sviesta
100 ml piena
210 g kviešu miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. malta kardamona
1 šķipsniņa sāls
150 g saldētu brūkleņu

Glazūrai
25 g sviesta
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
75 ml saldā krējuma
70 g kokosriekstu skaidiņu
5 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.

Sviestu izkausē, pievieno pienu un iemaisa olu maisījumā.

Miltus, cepamo pulveri, kardamonu un sāli samaisa. Ieber brūklenes. Visu uzmanīgi iecilā olu maisījumā.

Mīklu lej ietaukotā kūkas formā (22 cm diametrā). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 25 minūtes.

Pagatavo glazūru. Izkausē sviestu un iemaisa tajā pārējās sastāvdaļas. Turpina maisīt dažas minūtes.

Kad pagājušas 20 minūtes, kūku izņem no krāsns, pārlej ar glazūru un novieto atpakaļ krāsnī. Temperatūru palielina līdz 200°C un turpina cept apmēram 5-10 minūtes, līdz kūka zeltaini brūna.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.