Biskvīti ar aveņu krēmu

30 gab.

PT1H

1,5 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g mandeļu pastas
2 olu baltumi
75 g Dansukker brūnā cukura

Sviesta krēmam
3-4 ēdamkar. aveņu sulas (izmanto 200 g svaigu vai saldētu aveņu)
1 olas dzeltenums
180 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā

Virskārtai
250 g baltās šokolādes
saldētu aveņu

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Mandeļu pastu sarīvē un sakuļ kopā ar olas baltumu un cukuru viendabīgā masa. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru. Ar dekorēšanas tūtiņas vai tējkarotes palīdzību masu sadala nelielās piciņās (1,5-2 cm diametrā). Cep krāsns apakšējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlas – jo mazāks cepšanas laiks, jo staipīgāka konsistence.
Avenes ber katliņā un maisot uzkarsē. Kad sula atdalījusies, izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, un atdzesē.
Olu dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru saputo. Pievieno sviestu un turpina kult apmēram 10 minūtes. Iemaisa aveņu sulu. Nostādina ledusskapī apmēram 20 minūtes.
Ar sviesta krēmu pārklāj cepumu pamatnes, veidojot smailas “cepurītes”. Cepumus uz 20 minūtēm novieto saldētavā.
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Cepumus pārklāj ar šokolādes glazūru un pārkaisa ar saldētu aveņu drumstalām. Uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.