Biskvīti ar aveņu krēmu

30 gab. 1,5 stunda
Biskvīti ar aveņu krēmu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatnei

    • 200 g mandeļu pastas
    • 2 olu baltumi
    • 75 g Dansukker brūnā cukura

    Sviesta krēmam

    • 3-4 ēdamkar. aveņu sulas (izmanto 200 g svaigu vai saldētu aveņu)
    • 1 olas dzeltenums
    • 180 g Dansukker pūdercukura
    • 1,5 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 200 g sviesta istabas temperatūrā

    Virskārtai

    • 250 g baltās šokolādes
    • saldētu aveņu

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Mandeļu pastu sarīvē un sakuļ kopā ar olas baltumu un cukuru viendabīgā masa. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru. Ar dekorēšanas tūtiņas vai tējkarotes palīdzību masu sadala nelielās piciņās (1,5-2 cm diametrā). Cep krāsns apakšējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlas – jo mazāks cepšanas laiks, jo staipīgāka konsistence.
    Avenes ber katliņā un maisot uzkarsē. Kad sula atdalījusies, izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, un atdzesē.
    Olu dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru saputo. Pievieno sviestu un turpina kult apmēram 10 minūtes. Iemaisa aveņu sulu. Nostādina ledusskapī apmēram 20 minūtes.
    Ar sviesta krēmu pārklāj cepumu pamatnes, veidojot smailas “cepurītes”. Cepumus uz 20 minūtēm novieto saldētavā.
    Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Cepumus pārklāj ar šokolādes glazūru un pārkaisa ar saldētu aveņu drumstalām. Uzglabā ledusskapī.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker