Sastāvdaļas
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g Dansukker vaniļas cukura
50 g rozīņu
100 g žāvētu aprikožu
80 g ķirbju sēklu
100 g riekstu
3 olas
50 g eļļas
250 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
Instrukcijas
Sasmalcina žāvētus augļus un riekstus, sajauc ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas un eļļu. Beigās iecilā miltus ar cepamo pulveri.
Mīklu sadala divās daļās. Pannas garumā uz cepamā papīra ar mitrām rokām veido bagetes veida kukuļus. Pārsmērē ar olu. Cep 20 minūtes 180°C.
Izņem no krāsns, atdzesē un sagriež kukuļus 1,5 cm biezās šķēlēs. Šķēles saliek uz pannas un cep 180°C vēl 8 minūtes, lai veidotos brūngana garoziņa.
Receptes autore - Dina Gira
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.