Biscotti

Iespējams, gardākie cepumi, kurus būsiet ēduši. Nepieciešamo enerģijas devu nodrošina rieksti, sēklas un žāvēti augļi, bet garšas balansu un dūmakaino aromātu - nerafinētais cukurniedru cukurs.

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g Dansukker vaniļas cukura
50 g rozīņu
100 g žāvētu aprikožu
80 g ķirbju sēklu
100 g riekstu
3 olas
50 g eļļas
250 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera

Instrukcijas

Sasmalcina žāvētus augļus un riekstus, sajauc ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas un eļļu. Beigās iecilā miltus ar cepamo pulveri.

Mīklu sadala divās daļās. Pannas garumā uz cepamā papīra ar mitrām rokām veido bagetes veida kukuļus. Pārsmērē ar olu. Cep 20 minūtes 180°C.

Izņem no krāsns, atdzesē un sagriež kukuļus 1,5 cm biezās šķēlēs. Šķēles saliek uz pannas un cep 180°C vēl 8 minūtes, lai veidotos brūngana garoziņa.

Receptes autore - Dina Gira

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.