Biešu trifeļu kūka

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g vārītu biešu
200 g sviesta
400 g šokolādes
300 g cukura
6 olas
240 g miltu
liela šķipsniņa sāls

KRĒMAM
150 g saldā krējuma
150 g šokolādes

Instrukcijas

Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar mazliet sviesta. Mīklu pilda cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Tikmēr šokolādi sarīvē vai sagriež smalkos gabaliņos un ber bļodā. Pa virsu lej saldo krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm, lai šokolāde izkūst, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa, līdz izveidojies stingrs krēms.
Vienu atdzisušo biskvītu liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku, pa virsu smērē ½ krēma. Otru biskvīta kārtu liek pa virsu, un atlikušo krēmu smērē abiem biskvītiem apkārt. Dekorē ar biešu pulveri vai trifelēm.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.