Biešu trifeļu kūka

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g vārītu biešu
200 g sviesta
400 g šokolādes
300 g cukura
6 olas
240 g miltu
liela šķipsniņa sāls

KRĒMAM
150 g saldā krējuma
150 g šokolādes

Instrukcijas

Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar mazliet sviesta. Mīklu pilda cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Tikmēr šokolādi sarīvē vai sagriež smalkos gabaliņos un ber bļodā. Pa virsu lej saldo krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm, lai šokolāde izkūst, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa, līdz izveidojies stingrs krēms.
Vienu atdzisušo biskvītu liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku, pa virsu smērē ½ krēma. Otru biskvīta kārtu liek pa virsu, un atlikušo krēmu smērē abiem biskvītiem apkārt. Dekorē ar biešu pulveri vai trifelēm.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.