Biešu trifeļu kūka

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

400 g vārītu biešu
200 g sviesta
400 g šokolādes
300 g cukura
6 olas
240 g miltu
liela šķipsniņa sāls

KRĒMAM
150 g saldā krējuma
150 g šokolādes

Instrukcijas

Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar mazliet sviesta. Mīklu pilda cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas kārtīgi atdzesē.
Pagatavo krēmu. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Tikmēr šokolādi sarīvē vai sagriež smalkos gabaliņos un ber bļodā. Pa virsu lej saldo krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm, lai šokolāde izkūst, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa, līdz izveidojies stingrs krēms.
Vienu atdzisušo biskvītu liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku, pa virsu smērē ½ krēma. Otru biskvīta kārtu liek pa virsu, un atlikušo krēmu smērē abiem biskvītiem apkārt. Dekorē ar biešu pulveri vai trifelēm.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.