Sastāvdaļas
Biešu masai
200 g vārītu biešu, sarīvētas skaidiņās
45 g medus
1 tējkar. Dansukker Kanēļcukura
1 apelsīna miza
0,5 apelsīna sula
0,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g olīveļļas
Bezē
3 olu baltumi
50 g baltā cukura
200 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
Instrukcijas
Biešu masas sastāvdaļas sajauc kopā. Cukuru un olu baltumus saputo gaisīgā masā. Miltus un cepamo pulveri caur sietiņu izsijā bļodā.
Biešu masu iecilā bezē putās un pakāpeniski iecilājot pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri.
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un izsmērē masu plānā kārtā (sadala divās porcijās). Katru porciju cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
Krēmam
600 g svaigā krēmsiera
180 g baltā cukura
180 g skābā krējuma (25 %)
20 g želatīna
300 g saldā krējuma
30 g dzērveņu sulas
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī attiecībā 1:5. Saldo krējumu saputo. Svaigo sieru ar skābo krējumu, cukuru un dzērveņu sulu saputo. Siera masā iemaisa želatīnu un iecilā putukrējumu.
Biskvītu pārgriež horizontāli četrās vienādās loksnēs. Krēmu arī sadala četrās vienādās porcijās. Kārto kārtās, kā pēdējo liekot krēmu. Dekorē ar veselām dzērvenēm.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.