Sastāvdaļas
Biešu masai
200 g vārītu biešu, sarīvētas skaidiņās
45 g medus
1 tējkar. Dansukker Kanēļcukura
1 apelsīna miza
0,5 apelsīna sula
0,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g olīveļļas
Bezē
3 olu baltumi
50 g baltā cukura
200 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
Instrukcijas
Biešu masas sastāvdaļas sajauc kopā. Cukuru un olu baltumus saputo gaisīgā masā. Miltus un cepamo pulveri caur sietiņu izsijā bļodā.
Biešu masu iecilā bezē putās un pakāpeniski iecilājot pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri.
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un izsmērē masu plānā kārtā (sadala divās porcijās). Katru porciju cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
Krēmam
600 g svaigā krēmsiera
180 g baltā cukura
180 g skābā krējuma (25 %)
20 g želatīna
300 g saldā krējuma
30 g dzērveņu sulas
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī attiecībā 1:5. Saldo krējumu saputo. Svaigo sieru ar skābo krējumu, cukuru un dzērveņu sulu saputo. Siera masā iemaisa želatīnu un iecilā putukrējumu.
Biskvītu pārgriež horizontāli četrās vienādās loksnēs. Krēmu arī sadala četrās vienādās porcijās. Kārto kārtās, kā pēdējo liekot krēmu. Dekorē ar veselām dzērvenēm.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.