Sastāvdaļas
Biešu masai
200 g vārītu biešu, sarīvētas skaidiņās
45 g medus
1 tējkar. Dansukker Kanēļcukura
1 apelsīna miza
0,5 apelsīna sula
0,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g olīveļļas
Bezē
3 olu baltumi
50 g baltā cukura
200 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
Instrukcijas
Biešu masas sastāvdaļas sajauc kopā. Cukuru un olu baltumus saputo gaisīgā masā. Miltus un cepamo pulveri caur sietiņu izsijā bļodā.
Biešu masu iecilā bezē putās un pakāpeniski iecilājot pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri.
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un izsmērē masu plānā kārtā (sadala divās porcijās). Katru porciju cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
Krēmam
600 g svaigā krēmsiera
180 g baltā cukura
180 g skābā krējuma (25 %)
20 g želatīna
300 g saldā krējuma
30 g dzērveņu sulas
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī attiecībā 1:5. Saldo krējumu saputo. Svaigo sieru ar skābo krējumu, cukuru un dzērveņu sulu saputo. Siera masā iemaisa želatīnu un iecilā putukrējumu.
Biskvītu pārgriež horizontāli četrās vienādās loksnēs. Krēmu arī sadala četrās vienādās porcijās. Kārto kārtās, kā pēdējo liekot krēmu. Dekorē ar veselām dzērvenēm.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.