Biešu kūka - Receptes

Biešu kūka

Biešu kūka
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Biešu masai

    • 200 g vārītu biešu, sarīvētas skaidiņās
    • 45 g medus
    • 1 tējkar. Dansukker Kanēļcukura
    • 1 apelsīna miza
    • 0,5 apelsīna sula
    • 0,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 100 g olīveļļas

    Bezē

    • 3 olu baltumi
    • 50 g baltā cukura
    • 200 g miltu
    • 1 tējkar. cepamā pulvera

    Biešu masas sastāvdaļas sajauc kopā. Cukuru un olu baltumus saputo gaisīgā masā. Miltus un cepamo pulveri caur sietiņu izsijā bļodā.
    Biešu masu iecilā bezē putās un pakāpeniski iecilājot pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri.
    Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un izsmērē masu plānā kārtā (sadala divās porcijās). Katru porciju cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
     
    Krēmam
    600 g svaigā krēmsiera
    180 g baltā cukura
    180 g skābā krējuma (25 %)
    20 g želatīna
    300 g saldā krējuma
    30 g dzērveņu sulas

    Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī attiecībā 1:5. Saldo krējumu saputo. Svaigo sieru ar skābo krējumu, cukuru un dzērveņu sulu saputo. Siera masā iemaisa želatīnu un iecilā putukrējumu.
    Biskvītu pārgriež horizontāli četrās vienādās loksnēs. Krēmu arī sadala četrās vienādās porcijās. Kārto kārtās, kā pēdējo liekot krēmu. Dekorē ar veselām dzērvenēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;