Biešu konfektes - Receptes

Biešu konfektes

4 porcijām
Biešu konfektes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g biešu
  • 250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
  • 250 ml ūdens
  • 125 g baltvīna etiķa
  • 50 g cukura apviļāšanai

Bietes nomazgā, nomizo un sagriež uz četrām daļām.
Cukuru, ūdeni un baltvīna etiķi katliņā uzvāra un liek tajā sagrieztās bietes. Vāra, līdz tās ir mīkstas. Noņem no uguns un atdzesē marinādē. Kad bietes atdzisušas, sagriež tās 5 cm lielos gabalos. Uz cepamās pannas ar izklātu cepamo papīru liek sagrieztās bietes. Atstāj krāsnī uz 4-6 stundām minimālajā cepeškrāsns temperatūrā (50-60 ºC).
Kad bietes ir ieguvušas sukāžu konsistenci, atdzesē un apviļā cukurā.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece


;