Biešu konfektes - Receptes

Biešu konfektes

4 porcijām
Izmēģini neparastu recepti, ko mums piedāvā žurnāla "Pie Galda" komanda! Saldi skābenas sarkano biešu sukādes aizstās citus našķus un, iespējams, kļūs par tavu favorītu saldumu trauciņā!
Biešu konfektes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g biešu
  • 250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
  • 250 ml ūdens
  • 125 g baltvīna etiķa
  • 50 g cukura apviļāšanai

Bietes nomazgā, nomizo un sagriež četrās daļās.
Cukuru, ūdeni un baltvīna etiķi katliņā uzvāra un liek tajā sagrieztos biešu gabalus. Vāra, līdz bietes ir mīkstas. Noņem no uguns un atdzesē marinādē. Kad bietes atdzisušas, sagriež tās 5 cm lielos gabalos. Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, kārto biešu gabaliņus un novieto krāsnī uz 4-6 stundām minimālajā cepeškrāsns temperatūrā (50-60 ºC).
Kad bietes ir ieguvušas sukāžu konsistenci, atdzesē un apviļā cukurā.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece


;