Biešu konfektes

Želejkončām līdzīgas konsistences sukādes no sarkanajām galda bietēm - būsiet pārsteigti par šīs receptes lielisko garšu! Īsts atradums rudenīgās noskaņās.

4 porcijām

Atzīme (18 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g biešu
250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
250 ml ūdens
125 g baltvīna etiķa
50 g cukura apviļāšanai

Instrukcijas

Bietes nomazgā, nomizo un sagriež uz četrām daļām.
Cukuru, ūdeni un baltvīna etiķi katliņā uzvāra un liek tajā sagrieztās bietes. Vāra, līdz tās ir mīkstas. Noņem no uguns un atdzesē marinādē. Kad bietes atdzisušas, sagriež tās 5 cm lielos gabalos. Uz cepamās pannas ar izklātu cepamo papīru liek sagrieztās bietes. Atstāj krāsnī uz 4-6 stundām minimālajā cepeškrāsns temperatūrā (50-60 ºC).
Kad bietes ir ieguvušas sukāžu konsistenci, atdzesē un apviļā cukurā.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.