Bezglutēna aprikožu torte

Apm. 8 porcijas
Bezglutēna aprikožu torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai:
150 g vārītu, rīvētu kartupeļu
110 g kukurūzas cietes
50 g prosas pārslu
80 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
75 ml šķidrā margarīna

Pildījumam:
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
90 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml dabiskā jogurta
300 g svaigu vai konservētu aprikožu

Dekorēšanai:
300 ml trekna saldā krējuma
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

No sastāvdaļām pagatavo mīklu, ievieto to ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā). Atdala olu dzeltenumus un baltumus atsevišķās bļodiņās. Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Pievieno kartupeļu cieti, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un jogurtu. Saputo olu baltumus, līdz tie ir stingri, un iecilā tos dzeltenumu masā. Gatavo maisījumu ielej pīrāga formā. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 35 minūtes. Pēc tam atdzesē līdz remdenai temperatūrai. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu.

Aprikozes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker