Bezglutēna aprikožu torte

Apm. 8 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g vārītu, rīvētu kartupeļu
110 g kukurūzas cietes
50 g prosas pārslu
80 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
75 ml šķidrā margarīna

Pildījumam
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
90 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml dabiskā jogurta
300 g svaigu vai konservētu aprikožu

Dekorēšanai
300 ml trekna saldā krējuma
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

No sastāvdaļām pagatavo mīklu, ievieto to ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā). Atdala olu dzeltenumus un baltumus atsevišķās bļodiņās. Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Pievieno kartupeļu cieti, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un jogurtu. Saputo olu baltumus, līdz tie ir stingri, un iecilā tos dzeltenumu masā. Gatavo maisījumu ielej pīrāga formā. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 35 minūtes. Pēc tam atdzesē līdz remdenai temperatūrai. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu.

Aprikozes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.