Bezē sirsniņas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Bezē
3 olu baltumi (100 ml)
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 pilieni etiķa 

Pildījumam
200 g svaigu vai saldētu ogu
100 g putukrējuma
100 g vājpiena biezpiena
1 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Augļi vai ogas

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 100 °C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkais ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķi un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. (Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.) Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot cepumus jau iepriekš, var apsmidzināt bezē ar kausētu šokolādi tā, lai tā nesajaucas ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms). Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa tās ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.